به گزارش CNN فارسی ، این شرکت غول داروسازی که قبل از این یک میلیارد دوز از واکسن کرونای خود را به تمامی جهان تحویل داده است ، به زودی از کشور هایی که خواستار این واکسن هستند ، هزینه دریافت می کند. با این حال شرکت داروسازی آسترازنکا هنوز اعلام نکرده است که چه زمانی سود خود را از واکسن کووید ۱۹ خواهد گرفت.

پاسکال سوریوت مدیر اجرایی آسترازنکا به فایننشال تایمز گفت : ما نمی توانیم برای همیشه سود نبریم ، اما هرگز قصد کسب سود کلان را نخواهیم داشت . ما قطعاً قیمت های مقرون به صرفه ای خواهیم داشت که بسته به ثروت کشورهای مختلف قیمت گذاری را در سطوح مختلف تنظیم می کنیم.

اظهارات وی بعد از آن منتشر شد که دیروز شرکت داروسازی رقیبش ((فایزر))  فاش کرد که  انتظار دارد فروش واکسن کووید ۱۹ این شرکت به ۳۳.۵ میلیارد دلار (۲۳.۹ میلیارد پوند) در همین سال برسد.

شرکت آسترازنکا همچنین از گزارش مالی خود برای نیمه اول سال ۲۰۲۱ رونمایی کرد. این شرکت فقط ۹۰۰ میلیون دلار (۶۴۴ میلیون پوند) از واکسن کرونای خود فروش داشته است.

ولی از آن جایی که این شرکت واکسن کرونای خود را فقط با هزینه حدود ۳ دلار برای هر دوز به فروش رساند ، هیچ سودی از این فروش نبرد. در مقایسه شرکت فایزر با فروش واکسن کرونای خود که هزینه بالاتری داشت ، ۷.۸ میلیارد دلار (۵.۶ میلیارد پوند) درآمد کسب کرد. این شرکت آمریکایی  سود خود را با شریک آلمانی خود  ((بایون تک)) تقسیم می کند.

شرکت فایزر اکنون مطالعات بالینی در مورد تزریق دوز سوم احتمالی واکسن کووید خود را به عنوان تقویت کننده آغاز کرده است. تزریق چنین تقویت کننده هایی می تواند به عنوان یک جریان درآمد با دوام  برای این شرکت باشد.

ویروس کرونا موسوم به ((کووید ۱۹)) اواسط ماه دسامبر ۲۰۱۹ (۲۴ آذر ۱۳۹۸) در شهر ووهان واقع در مرکز چین گزارش شد و سازمان جهانی بهداشت ۲۱ اسفند ۹۸ همه گیری جهانی این ویروس را اعلام کرد. کشور های زیادی همچون آمریکا ، ایران، هند ، روسیه ، چین ، انگلیس و کوبا وارد عرصه تولید واکسن کرونا شده اند و موفقیت های چشمگیری در این زمینه کسب کرده اند. اکنون واکسیناسیون علیه ویروس کووید ۱۹ در بسیاری از کشورها در حال انجام می باشد.

دیدگاهتان را بنویسید