جو بایدن پس از پیروزی مقابل دونالد ترامپ در انتخاباتی بسیار نزدیک به عنوان چهل و چهارمین رئیس جمهور آمریکا انتخاب شد. مشکلات مهم این کشور شامل: اقتصاد آمریکا و همه گیری ویروس کرونا است.

برنامه ها و راهبرد بایدن برای اقتصاد آمریکا با مشکلاتی از جمله دو قطبی بودن بین دموکرات و جمهوری خواهان در کنگره مواجه است. این وضعیت بنابر تحلیل کارشناسان، دست بایدن را برای انجام تحولات بزرگ بسته است.

چالش های رئیس جمهور بایدن در اقتصاد آمریکا

۱- چگونکی عملکرد بایدن برای نجات اقتصاد آمریکا

بایدن در کمپین انتخاباتی خود راه حل هایی را برای اقتصاد معرفی کرد. چند مورد از راه حل های او شامل تأمین مالی برای مشاغل کوچک، سرمایه گذاری ۲ تریلیون دلاری در حوزه انرژی‌های پاک، زیرساخت‌ها و حمل و نقل عمومی است. این برنامه ها نیازمند بودجه اولیه می‌باشند. اما با مخالفت جمهوری خواهان در برابر هزینه های پیشنهادی، اقتصاد آمریکا را با دشواری مواجه کرده است.

۲- رفع نابرابری در اقتصاد آمریکا

در ۵۰ سال گذشته، نابرابری به بالاترین میزان خود رسیده است. لیبرال‌ها خواستار افزایش مالیات بر ثروتمندان هستند که به همین دلیل مورد حمایت مردم قرار گرفتند.

ترامپ در سال ۲۰۱۷ قانونی برای افزایش مالیات مطرح کرد که نرخ مالیات شرکت ها از ۲۱ به ۲۸ افزایش یابد. اما بایدن خواستار تغییر بخش هایی از این قانون برای کاهش مالیات است. زیرا تلاش برای افزایش نرخ مالیات منجر به آسیب جدی به اقتصاد آمریکا می شود. از جمله اینکه ممکن است بسیاری از گروه های تجاری مقاصد دیگری برای برای تجارت انتخاب کنند.

۳- متقاعد کردن اقتصاد آمریکا در مورد تغییرات اقلیمی

زمانی که بایدن برنامه تغییرات آب و هوایی را معرفی کرد، بسیاری از فعالان این حوزه را ناامید کرد.

کلیات برنامه او اینگونه است که سرمایه گذاری ۴۰۰ میلیارد دلاری در زمینه تحقیقات مربوط به انرژی‌های تجدیدپذیر، تشدید مقررات مربوط به آلودگی خودروها، مقابله با آلاینده‌های شرکتی، ساخت نیم میلیون ایستگاه شارژ خودروهای برقی و از بین بردن آلودگی کربنی از نیروگاه‌ها تا پایان سال ۲۰۳۵ است.

۴- مشکل جنگ‌های تجاری بین آمریکا و سایر کشورها

ترامپ با افزایش تعرفه ها برای کالاهای وارداتی از کشورهای جهان مانند چین، باعث ایجاد جنگ تجاری تمام عیار با چین شد که به عنوان بزرگ ترین سیاست اقتصادی آمریکا شهرت دارد.

این اقدام منجر به احیا تولید محصولات آمریکایی شده است که بایدن نیز از این طرح استقبال کرده است. اما ممکن است منجر به تنش بیشتر آمریکا با محتدان خود مانند کانادا و انگلیس شود.

۵- تجزیه کردن غول های فناوری

رفتار غول های فناوری در آمریکا منجر به تشدید حساسیت سیاستمداران جهان شده است که خواستار قوانین مهمی در زمینه حریم خصوصی مصرف کننده هستند.

بایدن به عنوان آخرین چاره از تجزیه شرکت ها حمایت کرده است. اما او و هریس در دوران انتخاباتی خود در مورد چنین موضوعی به دلیل حمایت گسترده سیلیکون ولی، سکوت کرده‌اند.

بایدن در کاخ سفید قدرت بسیار زیادی دارد که می‌تواند با گرفتن مالیات بیشتر، قدرت غول های فناوری را کمتر کنند.

در نتیجه، آیا بایدن با حضور جمهوری خواهان در کنگره محدود شده است؟ آیا می تواند اقتصاد آمریکا را بهبود دهد؟

همه این موارد از جمله اولویت هایی است که در دستور کار رئیس جمهور جو بایدن قرار گرفته است.

 

دیدگاهتان را بنویسید