کتاب آسمانی انجیل در فصل هفت و آیه سیزده می‌فرماید: “از در تنگ وارد شوید زیرا دری که بزرگ و راهی که وسیع است به هلاکت منتهی می‌شود و کسانی که این راه را می‌پیمایند، بسیارند.” وعده های زیادی درباره واکسن ایرانی است.

کرونا در ایران، تلفات بسیار سنگینی برجای گذاشته است به طوری که در رتبه ۱۳ در جهان از نظر تعداد فوتی دارد. این در حالی است که آمار رسمی می گوید ۱۶ هزار نفر بیمار جدید و ۱۰۰ نفر در روز گذشته جان باختند. با قرار گرفتن ۹۲ شهر در وضعیت قرمز نشان از آن است که  مدیران بی کفایت و ناکارآمد نظام نه تنها تنواستند مسیر واکسیناسیون را بپیمایند. بلکه از هر دروع و مکری با بهانه های جدید استفاده کرده و با بی توجهی به سلامت جامعه، به جان و مال مردم شریف ایران توجهی ندارند. آن ها فقط فکر منافع شخصی شان هستند.

ادعای بی پایه و اساس مبنی بر تولید ۴ میلیون دوز واکسن برکت، جلوه ای دیگر از نمای حاکمیت ظالم ایران است. باید در نظر گرفت که ما از لحاظ روانشاختی به یک مستعمره تازه استقلال یافته را پیدا کرده ایم. مشکل کار اینجاست که بجای آن که با تلاش و همتی مضاعف مسیر توسعه را در پیش بگیریم، به سراغ جنگ واقعیات رفته و می خواهیم نقش یک ابر قدرت نظامی را بازی کنیم. اما غافل از اینکه کشور به مشکلات ساده و نیازهای اولیه مانند بی آبی، بی برقی، تورم زیاد و از همه مهم تر همه گیری کرونا درگیر است.

دکتر هوشنگ ساغری میی گوید: حتی اگر مردم هم مسائل بهداشتی را رعایت کنند مانند عدم تجمع در مهمانی ها، سفرها،مراسمات و فقط در منزل باشند، باز هم وضعیت تا زمان واکیناسیون بیش از ۷۰ درصد جامعه، تغییری نخواهد کرد.

رئیس ستاد اجرائی فرمان امام، به عنوان شخص اول تولید کننده واکسن داخلی گفت: مجوز کووبرکت به زودی صادر می شود و یک میلیتون دوز در دسترس مردم قرار می گیرد. و اینکه تا پایان شهریور ۵۰ میلیون دوز به وزرات بهداشت تحویل داده می شود. اما بنابر گفته حسن جلیلی فقط ۴۰۰ هزار دوز واکسن به وزارت بهداشت تحویل داده شده است. از طرفی دکتر سعید رضا مهرپور گفت: کاش نمی‌خواستیم که الگوی جهانی شویم، کاش نمی‌خواستیم در دهان این و آن بکوبیم، کاش انقدر شعار نمی‌دادیم ، کاش با دنیا ارتباط بهتری داشتیم، کاش سرمان را پایین می انداختیم و برای مردم کشورمان از شرکت های معتبر واکسن می خریدیم ، کاش نمی خواستیم که قهرمان دنیا باشیم.

حال با مجوز مصرف اضطراری واکسن برکت توسط انستیتو پاستور صادر شده اما واکسن های مختلفی مانند اسپوتیک روسیه، سینوفارم و یک واکسن مشترک ایران و استرالیا در دستور کار واکسناسیون قرار گرفته و خبری از برکت نیست.

علیرضا زالی نیز به عنوان فرمانده ستاد عملیات مقابله با ویروس کرونا در استان تهران، گفت: مشکل کشور تعلل در واکسیناسیون است و واکسن داخلی نمی تواند نیاز کشور را برطرف کند.بنابراین کشور نیاز شدیدی به واکسن های خارجی دارد. امیدوارم با وارد کردن واکسن بتوان از پیک ششم بیماری کرونا جلوگیری کرد.

حقیقتا مشکل کشور، راهبرد سیاست اشتباه است. به علت عدم تفکر مسئولان به ۸۳ میلیون نفر برای واکسیناسیون و چگونگی تامین واکسن است. یکی دیگر از نمونه های بارز بی کفایتی زمانی است که واکسن اروپایی و آمریکایی را تحریم کرده بودند. همچنین نپیوستن به  اف ای تی اف باعث قطع ارتباط ما با بانک های معتبر جهانی شده که دیگر براحتی نمی توان معلاملات کشوری را انجام داد.
در آخر، پنهان کردن حقیقت، پافشاری بر توهمات ایدئولوژیک هیچ توجیه و نیازی برای کشور ندارد. مسئولان می بایستی توجه بسیار فراوانی به زندگی مردم و سلامت جامعه کنند.

دیدگاهتان را بنویسید