به گزارش CNN فارسی، در سال ۲۰۲۱ اطلاع حاصل شد که سازمان فضایی روسیه (روس کاسموس) ۳۱۸ میلیون روبل (۴٫۱۳ میلیون دلار) ) برای اولین مرحله ایجاد اولین ایستگاه خودکار روسی برای کاوش سیاره زهره اختصاص داده است. طبق قرارداد تدوین پیشنهاد فنی بین روس کاسموس و شرکت لاووچکین، برنامه ریزی شده که ۲ میلیون روبل تا مارس ۲۰۲۳ در چارچوب ساخت ایستگاهی به نام “ونرا ـ دی” (Venera-D) هزینه شود.

اکنون اطلاعاتی در اینباره ظاهر شده که روسیه قرار است در دوره بین سالهای ۲۰۲۹-۲۰۳۴ سه ماموریت برای کاوش سیاره زهره ترتیب دهد. پرتاب ایستگاه Venera-D با ماژول های مداری فرودی، نمایشی و جو یبرای سال ۲۰۲۹، ماموریت اکسپدیشن ۲ برای سال ۲۰۳۱، و ماموریت اکسپدیشن ۳ با ماژول های پروازی و بالونی، خودروهای فرود و برگشت برای سال ۲۰۳۴ برنامه ریزی شده که قرار است در جریان آن خاک زهره به زمین رسانده شود
لو زلنی، سخنان مدیر علمی موسسه تحقیقات فضایی آکادمی علوم روسیه می گوید ما دیگر فقط به یک ماموریت Venera-D فکر نمی کنیم، بلکه به یک برنامه کامل فکر می کنیم. به عنوان آخرین مأموریت، یک داستان کاملاً خارق العاده که در جریان آن خاک سیاره زهره به زمین رسانده می شود”
یادآور می شود که قرار است پرتاب ایستگاه خودکار Venera-D در نوامبر ۲۰۲۹ با استفاده از موشک پرتابگر آنگارا ـ آ ۵ ( Angara-A5) با مرحله بالایی DM-03 از پایگاه فضایی “واستوچنی” (Vostochny) انجام شود. این اولین فضاپیما در تاریخ معاصر روسیه خواهد بود که به زهره می رود اما قبل از ان ده فرود موفقیت آمیز در این سیاره در زمان حکومت شوروی انجام شده بود. این ایستگاه که از یک موژول های مداری و فرودی تشکیل شده، برای مطالعه جامع جو زهره، سطح، ساختار داخلی و پلاسمای اطراف آن طراحی شده است.
قبلاً برنامه ریزی شده بود که پروژه Venera-D یک پروژه روسی-آمریکایی و از سال ۲۰۱۳ به طور مشترک توسعه یافته بود، اما در سال ۲۰۲۰ آژانس فضایی روسیه (روس کاسموس) ناگهان اعلام کرد که این پروژه را “به عنوان یک پروژه ملی مستقل بدون مشارکت گسترده بین المللی” اجرا خواهد کرد. اولگ کورابلف، معاون انستیتو تحقیقات فضایی آکادمی علوم روسیه، هزینه این ماموریت را ۱۷ میلیارد و ۳۷۰ میلیون روبل (حدود ۲۲۶ میلیون دلار) برآورده کرده است.

دیدگاهتان را بنویسید