به گزارش CNN فارسی ، نشریه هفتگی اکونومیست با طرحی از شی جین پینگ رهبر چین که عینک مخصوص واقعیت مجازی به چشم زده، و با تیتر جلد «واقعیت جدید چین» در سرمقاله این هفته هشدار داده است که کمپین تازه اعلام شده از سوی شیجینپینگ مملو از خطر است.
اکونومیست در این مقاله آورده است:رئیس جمهور چین با کمپین خود برای مقابله با «سرمایهداری زیادتی» در کشورش تعریف میشود.
پاکسازی شی به نام مبارزه با «سرمایهداری فزونیطلب»
شی جین پینگ کمپینی را برای پاکسازی چین از افراط و تفریط سرمایه داری یا «سرمایهداری فزونیطلب» به راه انداخته است. رئیس جمهور چین افزایش بدهی را ثمره سمی سوداگری مالی، و میلیاردرها را استهزاء مارکسیسم میداند. وی میگوید مشاغل باید به راهنمایی های دولت توجه کنند و حزب باید در همه زمینه های زندگی ملی نفوذ کند.
این که آیا آقای شی می تواند واقعیت جدید خود را تحمیل کند، آینده چین و همچنین نبرد ایدئولوژیک بین دموکراسی و دیکتاتوری را شکل خواهد داد.
زندگی ممنوع!
کمپین او به دلیل گستردگی و بلندپروازی قابل توجه است. شروع آن به غوغای سال ۲۰۲۰ برمیگردد، زمانی که مقامات عرضه اولیه Ant Group وابسته به علی بابا، غول فناوری را مسدود کردند.این اقدام تاکنون ۲ تریلیون دلار ثروت را از بین برده است. Didi، شرکت حملونقل، به دلیل لیست سهام خود در آمریکا مجازات شد. Evergrande، یک توسعه دهنده دارایی بدهی ، به سمت وضعیت ناتوانی در پرداخت بدهی سوق داده شده است.
معاملات و مبادلات رمزارزها ممنوع است ، زیرا کم و بیش دارای شرایط غیردولتی است.بازی برای کودکان مضر است، زیرا در آینده تنبل میشوند. همه چیز باید دقیقاً جیره بندی شود. چین به خانوادههای بزرگتر نیاز دارد ، بنابراین سقط جنین باید نادر شود. الگوهای مردسالار باید حاکم شود و افراد مشهور باید وطن پرست باشند.
و اندیشه شی جین پینگ پشتوانه هرآنچیزی است که از طریق مدارس و کتاب در جمجمه بچه های شش ساله به بالا وارد میشود.
این بر اساس یک اقتدارگرایی ددمنشانه آشکار، مسبوق به سابقه است. آقای شی به عنوان رئیس جمهور، رقبای خود را پاکسازی کرده و بیش از یک میلیون اویغور را حبس کرده است. او مباحثات را کنترل میکند و مخالفان را ذرهای تحمل نمیکند.
آخرین کمپین وی نشان خواهد داد که آیا او رهبر ایدئولوگی است که تمایل به قبضه قدرت دارد، حتی اگر رشد این کشور کند شود و مردم رنج ببرند، یا اینکه او فردی قوی است که میخواهد جزم را با عمل گرایی تعدیل کند؟ چشم اندازی که او در آن وضعیت کنترل حزبی تضمین میکند این است که تجارت با دولت همسو باشد و سرنوشت ۱٫۴ میلیارد نفر را تعیین کند، شهروندانی که وظیفه شناسانه به دولت خود خدمت کنند.
۳ معضل بزرگ چین
آقای شی با مشکلات واقعی دست و پنجه نرم می کند – در واقع ، بسیاری از آنها در غرب شباهت هایی با هم دارند. یکی نابرابری است. شعار “رفاه مشترک” خود نشان می دهد چگونه چین کمونیستی به اندازه برخی کشورهای سرمایه داری نابرابر است.
۲۰ درصد بالای خانوارهای چین بیش از ۴۵ درصد درآمد قابل تصرف این کشور را به خانه می برند. ۱٪ برتر بیش از ۳۰٪ ثروت خانوارها را در اختیار دارند.
نگرانی دیگر نفوذ غول های فناوری است که متهم به رقابت ناعادلانه ، فساد در جامعه و دسترسی بدون محدودیت به داده های شخصی هستند (اگرچه فقط خود دولت دارای این امتیاز است).
مورد سوم آسیب پذیری استراتژیک است ، به ویژه تهدیدهایی که دشمنان مانع دسترسی به کالاها و فناوری های حیاتی میشوند.