به گزارش CNN فارسی ، سازمان فضایی ناسا از سال ۲۰۱۷ میلادی پروژه‌ای را آغاز کرد تا به این پرسش پاسخ دهد که آیا برخورد یک فضاپیما به یک سیارک باعث انحراف مسیر آن خواهد شد یا خیر؟ در همین راستا ناسا از سال ۲۰۱۹ با شرکت فضایی اسپیس ایکس همکاری کرده تا این آزمایش را به انجام برساند. ناسا این ماموریت را به عنوان بخشی از پروژه دفاع سیاره‌ای انجام خواهد داد.

ناسا به دنبال کوباندن یک ماهواره به یک سیارک

در حال حاضر موشک فالکون ۹ شرکت اسپیس ایکس با موفقیت آتش ایستای خود را به انجام رسانده و برای پرتاب در تاریخ ۲۳ نوامبر ۲۰۲۱ (۳ آذر ۱۴۰۰) آمادگی کامل دارد. این موشک یک ماهواره را برای پروژه تغییر مسیر دوتایی (Double Asteroid Redirection Test) که به اختصار دارت (DART) شناخته می‌شود به فضا حمل خواهد کرد.

در همین راستا شرکت فضایی اسپیس ایکس در صفحه توییتری خود اعلام کرد ناسا ماموریت برخورد عمدی فضاپیمای دارت با یک سیارک را در ساعت ۲۲:۲۱ منطقه زمانی اقیانوس آرام (۰۹:۵۱ به وقت تهران) شروع می‌کند تا به این پرسش پاسخ دهد که آیا اگر سیارکی امنیت زمین را تهدید کرد، با این روش می‌توان مسیر آن را تغییر داد یا خیر؟

ماموریت دارت برای تغییر مسیر سیارک دوتایی دیدیموس (Didymos) در نظر گرفته شده که طی آن یک فضاپیما به شکل عمدی به آن برخورد خواهد کرد. قطر سیارک دیدیموس B به ۱۶۰ متر می‌رسد که در حال چرخش به دور سیارک دوقلوی خود یعنی دیدیموس A است؛ قطر این سیارک نیز حدود ۷۸۰ متر برآورد شده است.

با وجود این که این سیارک دوتایی در سال ۲۰۲۲ و در سال ۲۰۲۴ از نزدیکی سیاره زمین عبور خواهد کرد، اما به دلیل این که در مسیر برخوردی با سیاره زمین قرار ندارد، برای ما خطری را به همراه نخواهد داشت. البته پس از انجام پروژه دارت ناسا باید ببینیم این ضربه چگونه مسیر این دو جرم را تغییر خواهد داد.

در حال حاضر ناسا ۲۳ جرم را رصد کرد که به شکل بالقوه طی ۱۰۰ سال آینده با فاصله‌ای بسیار نزدیک از سیاره زمین عبور خواهند کرد. ناسا در گذشته در قالب یک شبیه‌سازی عواقب جبران‌ناپذیر برخورد چنین سیارک‌هایی را نشان داده بود. این سازمان اکنون قصد دارد با انجام پروژه دارت یک راهکار موثر را برای دفاع از زمین در مقابل سیارک‌ها ارائه دهد.

دیدگاهتان را بنویسید