به گزارش CNN فارسی، فاجعه‌ زیست‌محیطی در رودخانه اودر، مرگ شمار زیادی از ماهی‌ها را به دنبال داشته است. آنگونه که مقام‌های مسئول در آلمان و لهستان گزارش داده‌اند، تاکنون دست‌کم ۲۰۰ تن ماهی مرده از آب این رودخانه بیرون کشیده شده است. برخی مراکز تحقیقاتی برآورد می‌کنند که میزان ماهی‌های مرده به ۴۰۰ تن می‌رسد.

در همین خصوص، استفی لمکه، وزیر محیط زیست آلمان در گفت‌وگویی با شبکه تحریریه آلمان می‌گوید که هنوز نمی‌توان گفت که رودخانه اودر پس از این بحران زیست‌محیطی به طور کامل بهبود پیدا خواهد کرد یا خیر.

او آسیب وارد شده به اودر را ”بسیار بزرگ‌تر از مرگ ماهی‌های این رودخانه” دانست و با استناد به نتایج اولین تحقیقات در این خصوص افزود که ممکن است آسیب‌های جدی‌تری نیز به این اکوسیستم وارد شده باشد.

لمکه پیش‌بینی کرد که این فاجعه، یک ”آسیب دائمی” به اودر وارد کرده است.

وزیر محیط زیست آلمان گفت که ”علت این حادثه هنوز به طور قطعی مشخص نشده” اما در عین حال افزود که به این نتیجه رسیده که این آلودگی، ساخته دست بشر است و گرما نیز باعث کاهش سطح و افزایش دمای آب این رودخانه شده است.

لمکه با یادآوری اینکه ”مواد شیمیایی، املاح و مواد دیگر به طور مداوم و قانونی در بسیاری از رودخانه‌ها تخلیه می‌شوند”، تصریح کرد که با توجه به فاجعه اودر، باید بررسی کرد که آیا چنین موادی در آب‌های دیگر نیز تخلیه شده‌اند یا خیر چرا که به گفته او ‌در آینده به دلیل افزایش دما، شرایط خطرناک‌تر می‌شود.

دلیل بروز این فاجعه چیست؟

هنوز علت دقیق مرگ انبوهی از ماهی‌ها در رودخانه اودر مشخص نشده است.

با این حال، موسسه تحقیقاتی لایب‌نیتس در برلین می‌گوید که این بحران، ریشه طبیعی ندارد بلکه تخلیه آب‌های شور به این رودخانه و گسترش شدید نوعی جلبک سمی در آن موجب مرگ این ماهی‌ها شده است.

یافته‌های این موسسه نشان می‌دهد که میزان نمک موجود در اودر، در مدت کوتاهی دوبرابر شده و آب آن نیز کاهش یافته است. علاوه بر این، گسترش شدید گونه‌ای سمی از یک جلبک، معروف به ”جلبک طلایی” نیز در مرگ ماهی‌ها تاثیر فراوانی داشته است.

این همه در حالی است که شماری از کارشناسان نیز درباره احتمال مرگ شمار دیگری از ماهی‌ها در این رودخانه هشدار می‌دهند.

مقام‌های لهستان می‌گویند که برای بیرون کشیدن ماهی‌های مرده از این رودخانه، هزاران نیرو از جمله بیش از ۳۰۰۰ نیروی امداد و ۲۰۰۰ افسر پلیس را به کار گرفته‌اند.

برخی گزارش‌ها حاکی از آن است که شماری از مناطق اطراف این رودخانه را بوی تعفن فراگرفته و بسیاری از افراد دچار مشکلات تنفسی شده‌اند.

دیدگاهتان را بنویسید