به گزارش CNN فارسی ، در نشست روز چهارشنبه (هشتم تیر) ناتو، ولودیمیر زلنسکی‌، رییس‌جمهوری اوکراین هم یک سخنرانی ویدیویی داشت. او در این سخنرانی خطاب به سران ناتو گفت جاه‌طلبی‌های روسیه به اوکراین ختم نمی‌شود و جنگی که پوتین راه انداخته، برای دیکته‌ کردن نظم مطلوب جهانی آینده مورد نظر مسکو به اروپا است.

ینس استولتنبرگ، دبیرکل ناتو، در آغاز دومین روز از نشست سران ناتو در مادرید گفت: «چین ارزش‌ها و منافع ناتو را به چالش می‌کشد و این ائتلاف باید پیامدهای سرمایه‌گذاری پکن بر سلاح‌های مدرن دوربرد را برای امنیت خود در نظر بگیرد.»

ماه گذشته وی فنگ، وزیر دفاع چین، در نشست امنیتی سنگاپور گفت پکن در تولید سلاح‌های هسته‌ای جدید پیشرفت‌‌های چشمگیری داشته، اما از این سلاح‌ها تنها برای دفاع از خود استفاده خواهد کرد.

وی فنگ اعلام کرد آن دسته از سلاح‌های هسته‌ای که در رژه نظامی سال ۲۰۱۹ ارتش این کشور به نمایش درآمد، از جمله پرتاب‌گرهای موشک‌های بالستیک قاره‌پیمای دی‌اف-۴۱، همگی برای استفاده عملیاتی آماده هستند.

دبیر کل ناتو اما گفت که انتظار دارد در نشست مادرید، «تصمیم بسیار مهمی» در مورد چالش‌های پیش روی ناتو اتخاذ شود.

روز سه‌شنبه (هفتم تیر) و در نشست سران ناتو، ترکیه رسما موافقت خود را با پیوستن فنلاند و سوئد به ناتو اعلام کرد و استولتنبرگ گفت که سوئد و فنلاند به طور رسمی برای پیوستن به ناتو دعوت شدند.

خواسته ترکیه برای کنار گذاشتن مخالفت خود با عضویت سوئد و فنلاند در ناتو این بود که فنلاند و سوئد از شبه‌نظامیان کُرد که در این کشورها حضور دارند حمایت نکنند و منع صادرات و فروش برخی سلاح‌ها به ترکیه را لغو کنند.

جو بایدن، رییس جمهوری آمریکا و کشورهای اروپایی از پیوستن این دو کشور به ناتو استقبال کرده‌اند. آنالنا بربوک، وزیر امور خارجه آلمان گفت که پیوستن این دو کشور به ناتو، این سازمان را به طور قابل توجهی تقویت خواهد کرد.

دیدگاهتان را بنویسید