ایران و کشورهای اروپایی یکدیگر را به ایجاد وقفه در مذاکرات متهم میکنند
به گزارش CNN فارسی ، این دور از مذاکرات میان کشورهای ۴+ ۱ و ایران روز جمعه پایان یافته است. در حالیکه سه کشور اروپایی آلمان، بریتانیا و فرانسه اعلام کردند که توقف مذاکرات به درخواست ایران صورت گرفته، علی باقریکنی مذاکره کننده ارشد ایران به خبرگزاری ایسنا گفته است که ” ایران در این مرحله خواستار توقف مذاکرات نبوده بلکه ما از ابتدا توافق کردیم که لازم است پس از رسیدن به پیشنویس توافق، استراحت داشته باشیم.”
وی گفت که “اگر طرف مقابل دیدگاهها و مواضع منطقی جمهوری اسلامی ایران را بپذیرد، گفتوگوهای دور جدید میتواند آخرین دور مذاکرات باشد”.
سه کشور اروپایی در بیانیهای پس از توقف مذاکرات در روز جمعه گفتهاند که “ما به تصمیم باقری کنی، مذاکرهکننده اصلی ایران برای بازگشت به تهران جهت رایزنی استقبال میکنیم هرچند این مسئله وقفهای مایوسکننده در مذاکرات میاندازد. ما به همراه شرکای چینی، روسی و آمریکاییمان آماده ادامه دادن مذاکرات بودیم.”
دیپلماتهای خارجی در وین هم گفتهاند که ایران خواستار این وقفه در مذاکرات بوده، و هنوز تاریخ دقیقی برای از سرگیری مذاکرات تعیین نشده است.
میخاییل اولیانوف نماینده روسیه در گفتگوهای احیای برجام در وین به خبرگزاری تاس گفته است هنوز تاریخ از سر گیری مذاکرات با ایران مشخص نیست ولی دو احتمال وجود دارد. “از سرگیری مذاکرات در سطح کارشناسی در ۲۷ دسامبر و یا اینکه سوم ژانویه زمانی که همه برای شرکت در مذاکرات آماده اند.”
این دیپلمات روس تاکید کرده هیات کشورش در این مذاکرات حاضر شده بدون وقفه برای. پیشبرد مذاکرات فعالیت کند.
خبرگزاری تاس روسیه نوشته در پایان گفتگوهای روز جمعه طرف های مذاکرات تایید کرده اند که “ادامه مذاکرات بر مبنای اسنادی خواهد بود که در شش دوره اول مذاکرات تا ماه ژوئن تعیین شده است”
این موضوع کاملا با ادعای حکومت ایران در تناقض است.
آقای باقری کنی در گفتگو با خبرگزاری صدا و سیما گفته است اسنادی که مبنای مذاکرات پیش روست دیگر اسناد نهایی شده در بیستم ژوئن و دور ششم مذاکرات وین نخواهد بود.
به گزارش ایسنا، علی باقری پس از پایان مذاکرات این دور در وین در جمع خبرنگاران گفته در طی یک هفته گذشته مذاکرات بسیار سنگین و فشرده بین طرفها در سطوح مختلف برگزار شد و دیدگاه های طرف ها مبادله شد تا در نهایت اروپایی ها هم مجاب شدند که دیدگاه های ایران به عنوان مبنایی برای مذاکرات جدی و نتیجه بخش پذیرفته شود.
این دیپلمات ایرانی گفت: “در مذاکرات هفته گذشته در موضوع لغو تحریمها و اقدامات هستهای به دو سند دست پیدا کردیم که مبنای مذاکرات در آینده نزدیک در وین خواهد بود”.
آقای باقری در پاسخ به این پرسش که قبلا روی پیش نویس وین ۶ عنوان می شد ترکیب اختلافات میان دو طرف ها تا ۸۰ درصد اختلاف است و ۲۰ درصد تفاهم، آیا الان می توانید بگویید اختلافات در این متون چند درصد است؟ گفت: “درصد نمی توانم بگویم. اما به هر حال اختلاف وجود دارد. همان اختلافاتی که در پیش نویس وین ۶ است وجود دارد و چندتایی هم به آنها اضافه شده است”.
بریتانیا، فرانسه و آلمان، سه کشور اروپایی حاضر در گفتگوها در بیانیهای از توقف مذاکرات اظهار “تاسف” کردند و گفتند: “در ۲۴ ساعت گذشته پیشرفتهای فنی حاصل شده اما این فقط ما را به جایی میبرد که در ماه ژوئن میباید بودیم.”