به گزارش CNN فارسی نتیجه پژوهش جدید مرکز کنترل پیشگیری بیماری نشان می‌دهد احتمال مرگ افرادی که به‌طور کامل واکسن ضد کووید-۱۹ را دریافت نکرده‌اند، یازده برابر بیشتر از کسانی بوده است که به‌طور کامل در برابر این بیماری واکسینه شده‌اند.

احتمال بستری شدن این افراد نیز به دلیل عوارض بیماری، ده برابر افرادی است که هر دو دوز واکسن کرونا را تزریق کرده‌اند.

یک مطالعه دیگر نیز که نتایج آن روز جمعه منتشر شد، نشان می‌دهد که واکسن کووید-۱۹ مدرنا در پیشگیری از بستری شدن مبتلایان در بیمارستان، اندکی مؤثرتر از واکسن‌های فایزر و جانسون اند جانسون عمل کرده است.

با این حال در گزارش نتایج این مطالعه، بر کارایی تمامی این سه واکسن در برابر سویه دلتای کرونا تاکید شده است.

یافته‌های سی‌دی‌سی با یافته‌های دیگر مطالعات انجام‌شده مطابقت دارد و نشان‌دهنده افزایش ایمنی بدن پس از تزریق واکسن در برابر مرگ و بستری شدن در بیمارستان است اما این اثربخشی در افراد مسن، مخصوصا افرادی که بیماری‌های زمینه‌ای دارند، کمتر است.

بنا به این مطالعه، هر سه این واکسن‌ها ۸۶ درصد در پیشگیری از بستری شدن در بیمارستان موثر بوده‌اند، بالاترین ایمنی را افرادی داشتند که واکسن مدرنا دریافت کرده بودند (۹۵ درصد) و سپس آن‌ها که فایزرـ‌بایون‌تک (۸۰ درصد) و جانسون و جانسون (۶۰ درصد) تزریق کرده بودند.

مقامات بهداشت عمومی می‌گویند خیلی بهتر است که مردم هر نوع واکسن موجود را تزریق کنند و منتظر واکسن دلخواهشان نمانند و تزریق را به تاخیر نیاندازند.

راشل والنسکی، رئیس سی‌دی‌سی، در جلسه خبری روز جمعه ۱۹ شهریور کاخ سفید گفت: «حرف آخر این است که ابزار علمی لازم برای از بین بردن این بیماری همه‌گیر را در اختیار داریم. تزریق واکسن موثر است و از ما در برابر عوارض شدید ابتلا به کووید-۱۹ محافظت می‌کند.»

به گزارش واشینگتن پست در شرایطی که در مورد موثر بودن واکسن‌ها در برابر سویه دلتا و ضرورت تزریق واکسن تقویتی برای مصونیت کامل سردرگمی زیادی وجود دارد شفافیت این بررسی‌ها مورد استقبال قرار گرفته است.

در ۸ روز گذشته میانگین مرگ و میر ناشی از کووید در ایالات متحده به ۱ هزار و ۵۰۰ نفر در روز ـ بالاترین میزان مرگ و میر از ماه مارس ـ رسید.

دیدگاهتان را بنویسید