🔹كارخانه سازنده آدامس خروس نشان در سال 1335 تاسيس شد و به تدريج موفق شد تا با افزايش كيفيت و البته شگردهاي خاص بازاريابي، دو برند ديگر يعني آدامس «طاوس نشان» و «طوطي نشان» را از ميدان بدر كند. تبلیغات پر و پیمان از یک سو و توزیع مناسب و گسترده از سوی دیگر سبب شده بود که آدامس «خروس» نشان در همان بستههای چهار تایی و کاغذ سبز رنگ به خوبی جای خود را در بازار باز کند.
درباره موفقيت آدامس خروس نشان شايعات و حرف و حديثهاي زيادي بر سر زبانها بود. به نظر برخيها، معروف شدن اين برند با نوع نامي كه انتخاب كرده بود، بي ارتباط نبود. چون خروس و خروس بازی طي سالها دهه 30 در ايران طرفدار داشت. بعضا حتي اين كارخانه را متهم مي كنند كه كل آدامسهاي متعلق به شركت رقيبش يعني طوطي نشان را يكجا خريده و در آفتاب فاسد كرده و روانه بازار كرده و به قول امروزيها دامپينگ كرده است كه البته اين اقدام با اصول اخلاقي كارخانهداران قديم ايران خيلي سازگار نبود و بعيد است كه درست باشد.
اما به هر ترتيب در دورهای که آدامس «خروس» نشان به بازار آمد «طوطی» نشانها و «طاووس» نشانها هر چه میکردند به ضررشان تمام میشد. قیمت را پایین میآوردند و کیفیت را بالا میبردند، اما در عوض جذب مشتری تنها با بدگمانی خریداران آدامس روبرو میشدند و این بدگمانیها و سوءتفاهمها تا بدان جا پیش رفت که بالاخره میدان را به «خروس» نشانها واگذار کردند و رفتند.
22سال از توليد خروس نشان نگذشته بود كه به ماجراي انقلاب 57 برخورد كرد و با اين اتهام كه مالك آن يهودي است كارخانه مصادره شد و به بنياد مستضعفان واگذار شد. دولتي شدن، كيفيت و كميت توليد كارخانه آدامس نشان را كاهش داد. به همين دليل در سال1371، اين کارخانه در قالب برنامه خصوصیسازی واگذار شد. بعدها مجلس پنجم شورای اسلامی در گزارشی واگذاری این کارخانه را زیر سوال برد و مدعي شد كه این کارخانه به قیمت 11 میلیارد ریال به مدیر عامل وقت کارخانه واگذار شده است.
❗️در نهايت اين برند مشهور ايراني تعطيل شد و اكنون كارخانه آن محل تشكيل كلاسهاي دانشگاه سوره است!