این خبر در روز جمعه، از سوی یکی از مدیران بلند پایه آمریکایی به شرط ناشناس ماندن هویت وی، از روش های جلوگیری صادرات نفت ایران به چین خبر داد.

طبق سخنان او، واشنگتن در اوایل سال میلادی به چین خاطر نشان کرد که هدف اصلی آن ها، احیای توافق هسته ای سال ۲۰۱۵ ایران است. او افزود با فرض اینکه ایران به توافقات برگردد، نیازی به تحریم شرکت های چینی که نفت را از ایران را می‌خرند نیست.

اکنون با سرکار آمدن ابراهیم رئیسی، به عنوان ئیس جمهور جدید ایران، مذاکرات به نقطه اولیه خود رسیده است. بنابراین آمریکا قصد دارد که شرکت های چینی که از ما را می خریدند را تحریم کند تا شاید ایران دوباره به میز مذاکرات باز گردد.

جمهوری اسلامی ایران، ادامه این مذاکرات را به زمانی بعد از شروع دوره ریاست جمهوری رئیسی انداخته است. این مقام آمریکایی گفت: اگر به برجام برگردیم نیازی به تحریم شرکت هایی که از ایران، نفت خریداری می کنند، نیست. اما احتمال بازگشت این به برجام بسیار ضعیف است. ما باید تدابیری در قبال بازگشت آن ها انجام دهیم.

قبل‌تر از این، خبرگزاری وال استریت ژورنال، گزارشی از این که آمریکا به دنبال وضع تحریم های بیشتر علیه ایران در روابط خود با پکن دارد، ابراز نگرانی کرد. همچنین اعلام کرد که چین روزانه ۵۵۷ هزار بشکه نفت خام از ایران خریداری می‌کند.

ایران یکی از بزرگترین وارد کننده نفت خام در پالایشگاه های چینی است. به همین دلیل شرکت نفت چینی کنکورد پترولیوم که وظیفه خریدی ارزان از ایران و ونزوئلا داشت، تحریم شد.

یکی از کارشناسان آمریکایی به نام، رابرت آینهورن، گفت: این خبر احتمالا پیامی غیر مستقیم به رئیس جمهور سید ابراهیم رئیسی است. اگر تهران در بازگشت به برجام جدی نباشد، گزینه های فراوانی روی میز است که با اجرا کردن آن ها برای تهران، بسیار هزینه بر خواهد بود.

دیدگاهتان را بنویسید