به گزارش CNN فارسی، در این نامه همچنین نوشته شده: «واکسن ارسالی توسط هیات امنای صرفه جویی ارزی در معالجه بیماران به نمایندگی از طرف وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی همزمان با دریافت محموله جدید شامل ۷۱۰ هزار دوز واکسن آسترازنکا عودت داده شود.»
در نامه اشاره نشده که این واکسنها متعلق به چه شرکت تولیدکنندهای است، اما خبرگزاری فارس، وابسته به سپاه پاسداران نوشت ظاهرا آمریکا این واکسنها را تولید کرده است.
واکسنهای بازگشت داده شده را آسترازنکا اعلام کردهاند. این در حالی است که عمده صادرات واکسن از آمریکا فایزر، مدرنا و جانسون اند جانسون است.
محمد هاشمی، سرپرست مرکز روابط عمومی و اطلاعرسانی وزارت بهداشت هم مبدا واکسنهای مرجوعی را آمریکا اعلام کرده و گفته است: «به دنبال دریافت یک میلیون دوز واکسن کرونا از کشور لهستان، مشخص شد که به رغم مستندات اولیه ۸۲۰ هزار دوز واکسن از محل مربوطه مبدا آمریکا را داشته است.»
پس از نامه وزیر بهداشت، روح الله لطیفی، سخنگوی گمرک ایران گفت: «زمانی که محموله ۸۲۰ هزار دز واکسن از کشور لهستان به ایران رسید، نماینده وزارت بهداشت حضور داشت و با تایید آن به صورت حمل یکسره ترخیص و در اختیار وزارت بهداشت قرار گرفت.»
سخنگوی گمرک افزود: «پس «از آن وزارت بهداشت با بررسی اسناد و مدارک محموله ترخیص شده متوجه شد که این محموله از شرکتهای معتبر اروپایی که مورد تایید این وزارتخانه باشد، نیست و به سفارت کشور لهستان و گمرک موضوع را اعلام میکند تا کالا به کشور مبدا بازگردد.
علی خامنه ای، رهبر جمهوری اسلامی ۱۹ دیماه سال گذشته اعلام کرد که ورود واکسنهای آمریکایی و انگلیسی به ایران ممنوع است.
دستور او اعتراض بسیاری از متخصصان سلامت و بهداشت را به همراه داشت و باعث افزایش جانباختگان کرونا شد که دسترسی به واکسن موثر و مورد تایید سازمان بهداشت جهانی نداشتند.