به گزارش CNN فارسی، اپراتورهای مخابراتی آمریکا از جمله AT&T، تی-موبایل و Dish میلیاردها دلار صرف خرید مجوز استفاده از طیف های ۵G در باند ۳٫۴۵ تا ۳٫۵۵ گیگاهرتزی کردهاند. گفته میشود که در این مزایده رقم پیشنهادها به ۲۲٫۵ میلیارد دلار رسیده است.
اپراتور AT&T با ۹ میلیارد دلار بزرگترین خریدار این مزایده بود. در ردههای بعدی Dish با ۷٫۳ میلیارد دلار و تی-موبایل با ۲٫۹ میلیارد دلار قرار دارند. نکته جالب این بود که اپراتور ورایزن در این حراجی حضور نداشت. ولی چند شرکت کوچک مثل Three Forty-Five از دیگر خریداران این مزایده بودند.
حراج طیف ۵G توسط کمیسیون ارتباطات فدرال (FCC) برگزار شد و در ماه نوامبر به پایان رسید. مجموع رقم پیشنهادها حدود ۲۲٫۵ میلیارد دلار بود تا این مزایده به سومین مزایده بزرگ تاریخ FCC تبدیل شود. بزرگترین مزایده تاریخ این کمیسیون با مجموع رقم ۸۰ میلیارد دلار بر سر باند C سال گذشته برگزار شده بود.
استفاده از طیف جدید ۵G به رادیوهای جدیدی نیاز دارد
اپراتورها برای استفاده از باند ۳٫۴۵ گیگاهرتز باید رادیوهای جدیدی روی دکلهای خود نصب کنند. گوشیهای هوشمندی که از باند C پشتیبانی میکنند، ممکن است با این دامنه فرکانسی سازگاری داشته باشند، چون هر دو باند تحت استاندارد n77 قرار میگیرد که فرکانس ۳٫۳ تا ۴٫۲ گیگاهرتز را پوشش میدهد.
با وجود این که باند ۳٫۴۵ گیگاهرتز در نزدیکی باند C عمل میکند، ولی برخلاف باند C احتمالا با تجهیزات رادیویی هواپیماها تداخل نخواهد داشت.
مشکل تداخل چند وقتی است که جلوی توسعه ۵G در باند C را گرفته و پیادهسازی آن را به تعویق انداخته است. اداره هوانوردی فدرال آمریکا (FAA) تاکنون دو بار به خاطر نگرانی درباره ایمنی هواپیماها مانع از راهاندازی ۵G در این باند شده است. با این حال، اپراتورها معتقدند که صنعت هواپیمایی میخواهد پیادهسازی این شبکه را آنقدر به تعویق بیندازد که شرکتها مجبور به پرداخت هزینه ارتقای تجهیزات هواپیماها شوند.