به گزارش CNN فارسی، سال ۲۰۲۱ پر از اتفاقات عجیب درمورد فضایی ها بود. از سوتفاهمها تا تاییدهای سازمانهای نجوم. همه موارد باعث شدند تا یک قدم به پاسخ مهمترین سوال بشر نزدیک شویم. آیا ما در جهان تنها هستیم؟
بشقاب پرنده در آسمان سوییس، نورهای سبر مرموزی که در آسمان کانادا دیده شدند یا یوفو نعل شکلی که به داخل اقیانوس فرو رفت و محو شد. امسال شاهد هیجانانگیزترین مدرکهای وجود فضاییها بودیم. اما مهمتر از همه پاسخ سازمانهایی مثل پنتاگون، به این اتفاقات بود که عاشقان نظریههای یوفو را هیجانزده میکرد.
در ادامه به چند خبر جذاب دنیای فضاییها در سال ۲۰۲۱ اشاره میکنیم.
۱- یوفوها واقعی هستند و دولت آمریکا بالاخره آنها را تایید کرد
پنتاگون در ماه ژوئن امسال، ۱۴۴ پرونده که درمورد برخورد با یوفوها بود را منتشر کرد. این موارد از سالهای ۲۰۰۴ تا ۲۰۲۱ اتفاق افتاده بودند. این گزارش با عنوان «پدیدههای فضایی ناشناخته» منتشر شد و برای اولین بار موضوع یوفوها توسط یکی از معتبرترین سازمانهای دنیا یعنی پنتاگون تایید شد. اکثر این برخوردها که با عنوان «پدیدههای فضایی ناشناخته» معرفی شده، مربوط به اجسام فیزیکی پرنده هستند که برخی از آنها، پروژههای سری، نظارتی یا هواشناسی معمولی ارتش یا سازمانهای دیگر آمریکایی بودند.
البته این گزارشها باز هم ارتباط دقیقی را با فضاییها مرتبط نمیداند و شاید این موضوع کمی ناامید کننده باشد.
۲- سیاه چالهها ممکن است نیروگاه فضاییها باشد
محققان زیادی در زمینه پیدا کردن نشانههای حیات در بیرون منظومه شمسی هستند. اما شاید موضوع مهمتری هم وجود داشته باشد. سیاه چالهها میتواند بیش از ۱۰۰,۰۰۰ برابر انرژی ستارهای مثل خورشید را از خود ساطع کنند. بنابراین خیلی دور از ذهن نیست که نژادهای هوشمند دیگری توانایی استفاده از آن را بدست آورده باشند و برای سفرهای بین ستارهای از آنها استفاده کنند.
برای این موضوع ابتدا باید نظریه کرههای دایسون را درک کنید. این نظریه برای اولین بار در سال ۱۹۶۰ توسط فیزیکدانی به نام فریمن دایسون مطرح شد و طبق آن سازههایی وجود دارند که میتوانند تمام انرژی ستارههایی مثل خورشید را جذب کنند. کرههای دایسون این انرژی را از قرص برافزایشی سیاه چالهها جذب میکنند و سپس انرژی بدست آمده را به بیرون از فضا میتابانند. این انرژی بازتابیده شده، یک طول موج مخصوص به خود را ایجاد میکند که اخترشناسان میتوانند آن را تشخیص دهند. بنابراین محققان حوزه نجوم درحال توسعه الگوریتمها خاصی هستند که بتوانند این طول موجها را شکار کنند.
۳- سیاههای فضاییها شاید به اصلا شبیه زمین ما نباشد.
جستجو برای حیات هوشمند بیگانگان ابتدا با یافتن سیارههایی مثل زمین آغاز میشود اما آیا این مسیر درستی است؟ این دقیقا موضوع مقاله جدید یک مجله اختر فیزیک است. طبق این مقاله، گونه دیگری از سیارههای فراخورشیدی کشف شده که به هیچ وجه شرایط زندگی انسان را ندارد اما ممکن است گونهای دیگری از حیات در آنها وجود داشته باشد.
این گونه از سیارهها هایسین (Hycean) نام دارند که تمام سطح آنها را آب تشکیل داده و هیدروژن بسیار متراکمی در جو آنها یافت میشوند و معمولا تا ۲٫۵ برابر از زمین بزرگتر هستند. این سیارات گاهی میتوانند تا ۲۰۰ درجه سانتی گراد حرارت داشته باشند و شاید بتواند حیات در سطح میکروبی را در آنها پیدا کرد. اکستریموفیلها نوعی از ارگانیسمها هستند که به زندگی در شرایط بسیار سخت و خشن فیزیکی علاقه دارند. بنابراین پیدا کردن این گونه از موجودات در هایسین دور از انتظار نیست. این مدل از سیارات حتی در کهشکان راه شیری هم یافت شدهاند.
۴- احتمال وجود شرایط حیات در یکی از قمرهای زحل
اسنلادوس ششمین قمر بزرگ زحل است که گفته شده ممکن است دارای آبهای زیر سطحی باشد. مدارگرد کاسینی ناسا در سال ۲۰۰۵، نشانههایی از این موضوع را در نزدیکی نوار ببر (tiger strip) زحل که در قطب جنوب آن واقع شده است پیدا کرد. شاید اسنلادوس اقیانوسهای یخ زده زیر سطحی عظیمی داشته باشد اما این موضوع فقط به یافتن آب ختم نمیشود. ترکیبات دیگری مثل دیهیدروژن (H2) و ترکیبات آلی حاوی کربن مثل متان (CH4) هم در این مشاهدات کشف شده.
بنابراین اخترشناسان شروع به انجام دورهای جدید از آزمایشات کردند. آنها معتقد هستند نوعی حیات در سطح میکروبی در اسنلادوس وجود دارد که موجودات آن از دیهیدروژن تغذیه و متان را به عنوان فضولات دفع میکنند.