شماری از کشورهای غربی از جمله آلمان با توجه به پیشروی سریع طالبان در افغانستان عملیات خروج کارکنان سفارتخانه‌های خود از کابل و بازگرداندن آنها را آغاز کرده‌ یا نمایندگی خود در پایتخت افغانستان را کاملا تعطیل کرده‌اند.

دانمارک و نروژ عصر جمعه ۲۲ مرداد (۱۳ اوت) اعلام کردند، به خاطر پیشروی‌های پیگیر نیروهای طالبان در افغانستان سفارتخانه‌های خود در کابل را کاملا تخلیه کرده و قصد دارند به تدریج کارکنان خود و همچنین شهروندان افغان را که برای نمایندگی آن‌ها کار می‌کرده‌ و یا با ارتش‌های این دو کشور همکاری داشته‌اند، از افغانستان خارج کنند.

دانمارک و نروژ هر دو عضو پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) هستند و سربازان این دو کشور در مأموریت نظامی ناتو در افغانستان حضور داشته‌اند.

وزارت خارجه سوئد اعلام کرد که در حال حاضر قصد دارد، شمار کارکنان سفارت خود در کابل را کاهش دهد.

آن لینده، وزیر خارجه سوئد عصر جمعه با انتشار پیامی در شبکه توئیتر اعلام کرد که تدارکات لازم برای تخلیه سفارت صورت گرفته است.

هایکو ماس، وزیر خارجه آلمان نیز اعلام کرد که روند بازگرداندن کارکنان سفارت این کشور در کابل به جریان می‌افتد. به گفته او، آلمان پرسنل سفارتخانه خود در کابل را به “حداقل ممکن” کاهش می‌دهد.

وزیر خارجه آلمان افزود یک گروه پشتیبان برای انجام این مأموریت راهی افغانستان شده است. او به دلایل امنیتی از ذکر شمار کارکنانی که قرار است افغانستان را ترک کنند، خودداری کرد.

ماس تصریح کرد، شهروندان افغان که برای ارتش آلمان و همچنین دیگر وزارتخانه‌های این کشور کار می‌کرده‌اند نیز توسط هواپیماهای ارسالی از افغانستان خارج خواهند شد و امور مربوط به صدور روادید آنها در آلمان صورت خواهد گرفت، تا روند خروج تسریع شود.

جان کربی، سخنگوی وزارت دفاع آمریکا امروز ۲۲ مرداد در نشستی خبری اعلام کرده که ایالات متحده می‌تواند در صورت لزوم هر روز هزاران نفر را از طریق هوایی از کابل خارجه کند.

آمریکا دیروز اعلام کرده بود که شمار کارکنان سفارتخانه خود در کابل را کاهش خواهد داد و برای اجرای عملیات بازگرداندن پرسنل خود ۳ هزار سرباز در کابل مستقر می‌کند.

آنتونی بلینکن و لوید آستین، وزیران خارجه و دفاع ایالات متحده نیز روز پنجشنبه با اشرف غنی، رئیس‌جمهور افغانستان گفت‌وگو کردند.

آمریکا مستقیماً به نیروهای طالبان هشدار داد که در صورت حمله به آمریکایی‌ها در هنگام استقرار موقت نیروهای ارتش این کشور، ایالات متحده پاسخ حملات را خواهد داد.

گزارش‌های رسانه‌های خبری همچنان حاکی از پیشروی پیوسته نیروهای طالبان در افغانستان است.

رسانه‌ها از جمله از اسیر شدن محمد اسماعیل‌خان، فرمانده نیروی “خیزش مردمی” شهر هرات به دست نیروهای طالبان خبر داده‌اند.

نیروهای طالبان اعلام کرده‌اند که علاوه بر اسماعیل خان، چند مقام دیگر از جمله والی و رئیس امنیت شهر هرات تسلیم این گروه شده‌اند.

نیروهای “خیزش مردمی” واحدهایی هستند که از سوی شهروندان افغانستان در ولایت‌های مختلف افغانستان برای مقابله با گروه طالبان تشکیل شده‌اند.

بنا بر گزارش شبکه تلویزیونی طلوع نیوز، تا بعدازظهر ۲۲ مرداد، دست کم نیمی از ۳۴ ولایت افغانستان به تصرف نیروهای طالبان درآمده است. به این ترتیب در حال حاضر بخش‌اعظم این کشور به غیر از کابل و پیرامون آن تحت کنترل طالبان قرار دارد.

از زمان خروج این نیروها از افغانستان در ماه مه، طالبان هرروز بیشتر از قبل پیشروی کرده و شهرهای مهم این کشور را به تصرف خود در می‌آورند.

طبق توافقی که دولت دونالد ترامپ، رئيس‌جمهور پیشین آمریکا با طالبان کرده بود، قرار بود نیروهای آمریکایی تا ماه مه از افغانستان خارج شوند.

جو بایدن، رئیس جمهور کنونی آمریکا ابتدا مهلت نهایی را ۱۱ سپتامبر و هم‌زمان با بیستمین سال ورود این نیروها به افغانستان اعلام کرد، اما با تشدید حملات طالبان، نیروهای آمریکایی زودتر از موعد به طور کامل از افغانستان خارج شدند.

سایر کشورهای عضو ناتو از جمله آلمان نیز هم‌زمان با آمریکا نیروهایشان را از افغانستان خارج کردند.

دیدگاهتان را بنویسید