به گزارش CNN فارسی دهها نفر از اهالی قریهای در استان شرقی “کایان” در میانمار، به شکل وحشیانهای از سوی نیروهای حکومت نظامی کشته و سوزانده شدهاند. بقایای قربانیان که به اقلیت قومی کارن تعلق دارند، جمعه ۲۴ دسامبر پیدا شد.
روز شنبه، عکسهایی در شبکههای اجتماعی منتشر شد که دو کامیون و یک خودروی سوخته در جادهای واقع در شهرستان هپروسو در شرق استان کایان را نشان میداد.
خبرگزاری آلمان به نقل از یک کنشگر محلی مینویسد: «عوامل حکومت نظامی، ابتدا روستاییان را بازداشت کرده بودند و اجساد زغال شده آنها در حالی پیدا شد که دستهای برخیشان از پشت بسته شده بود.»
این فعال گروههای مقاومت گفته است: «مردم را وحشیانه کشتند و دستهجمعی آتش زدند. بعضی را زنده زنده سوزاندند.»
یکی از اعضای واحدهای دفاع مردمی (PDF) به خبرگزاری فرانسه گفته است: «ماصبح شنبه و پس از شنیدن اینکه ارتش چند خودرو را در هپروسو متوقف کرده، برای بازرسی به محل آمدیم و این جنازهها را پیدا کردیم.»
او که نخواسته نامش فاش شود، از شمارش ۲۷ جسد خبر داده است. شاهد دیگری گفته که سایر قربانیان طوری متلاشی شده بودند که نمیشد آنها را شمرد.
هیچ اطلاعات مستقل و تایید شدهای از ماوقع در رسانههای میانمار در دست نیست، اما دادههای ماهوارهای مشخص میکنند که روز جمعه حوالی ساعت ۱۳ در هپروسو آتشسوزی رخ داده است.
کشته شدن دو امدادگر محلی
جنبش مقاومت در میانمار در پی کودتای نظامی گسترده شده و در بسیاری از نقاط این کشور، واحدهای مسلح محلی تشکیل شدهاند. خونتای نظامی اما با بیرحمی و شدیدترین وجه، اعتراض و مقاومت را سرکوب میکند.
سازمان امدادی “Save the Children” نیز اعلام کرده که دو تن از کارکنان محلیاش در میان کشته شدگان هستند. این نهاد روز شنبه ۲۵ دسامبر در بیانیهای خبر داد که فعالیت خود در چند منطقه را معلق کرده است.
اینگر اشینگ، مدیر اجرایی این تشکل بشردوستانه گفته است: «ما از خشونت انجام شده علیه غیرنظامیان بیگناه و کارکنانمان که فداکارانه از میلیونها کودک نیازمند در سراسر میانمار حمایت میکنند، وحشت زدهایم.»
در ماه اکتبر نیز این سازمان از تخریب کامل دفتر خود در شهر غربی تهانگ لانگ در جریان گلوله باران سربازان حکومت نظامی خبر داده بود.
مدعای ارتش میانمار
روزنامه “میرر دیلی” که تحت کنترل ارتش میانمار قرار دارد، پیشتر گزارش داده بود که روز جمعه در شهرستان “هپروسو” بین نیروهای نظامی و گروههای مقاومت درگیری روی داده است.
ارتش میانمار اما مدعی شده که هفت کامیون “تروریستها” را هدف گلوله قرار داده است. در گزارش روزنامه میرر دیلی آمده است: «کامیونها به شکل مشکوکی در حرکت بودند و سربازان هنگامی که خواستند خودروها را کنترل کنند هدف حمله واقع شدند.»
یک سخنگوی حکومت نظامی بدون ذکر جزییات به خبرگزاری فرانسه گفته که سربازان در درگیری بعدی تعدادی را کشتهاند.
وحشت و جنایت در میانمار
میانمار از زمان کودتای نظامی در فوریه ۲۰۲۱ در هرج و مرج و وحشت به سر میبرد. ارتش، با ادعای “تقلب در انتخابات پارلمانی”، دولت قانونی آنگ سان سوچی را ساقط و حاکمیت خود را با مشت آهنین برقرار کرد. با این کودتا، دوره کوتاه دمکراسی در میانمار پایان گرفت. حزب اتحاد ملی برای دمکراسی (NLD) به رهبری آنگ سان سوچی موفق شده بود بیش از ۵۰ درصد آراء را کسب کند.
در اعتراضات سراسری علیه کودتا در میانمار، هزاران نفر دستگیر و بیش از ۱۳۰۰ نفر کشته شدند. حکومت نظامی، اوایل اکتبر سال جاری زیر فشارهای بینالمللی، به آزادی ۵۶۰۰ زندانی سیاسی تن داد.
آمریکا نیز اوایل دسامبر اعلام کرده بود از گزارشهای موثق و ناخوشایند پیرامون دستگیری ۱۱ روستایی در منطقه ساگاینگ و زنده سوزاندن آنها به شدت خشمگین است. در میان این قربانیان نیز افراد نابالغ وجود داشتند.
وین میات آی، یکی از نمایندگان برکنار شده مجلس میانمار در حکومت نظامی با ابراز انزجار از این جنایت به خبرگزاری فرانسه گفته است: «این هدیهای ظالمانه از سوی ارتش به مردم ما در روز کریسمس بود.»