به گزارش CNN فارسی، ولادیمیر پوتین دوشنبه شب ساعاتی پس از به رسمیت شناختن استقلال دو منطقه جداییطلب در شرق اوکراین، به نیروهای نظامی روسیه دستور داد به عنوان نیروهای حافظ صلح در این دو منطقه مستقر شوند.
با استناد بر توافق جدید مسکو با رهبران دو منطقه جداییطلب دونتسک و لوهانسک در شرق اوکراین، روسیه حق ساخت پایگاه نظامی در این دو منطقه را خواهد داشت.
علاوه بر این، مسکو با رهبران دو منطقه جداییطلب دونتسک و لوهانسک در شرق اوکراین توافق کرد که از واحد پول روسیه در این مناطق استفاده شود.
ولودیمیر زلنسکی، رییسجمهور اوکراین، گفت که اقدامات روسیه نقض تمامیت ارضی و استقلال اوکراین و منشور سازمان ملل متحد است.
رییسجمهور اوکراین افزود که در مرزهای بینالمللی اوکراین فارغ از بیانیههای روسیه تغییری ایجاد نخواهد شد و این مرزها همان گونه خواهد ماند که پیش از این بوده است.
زلنسکی گفت: اوکراین طالب صلح است اما چیزی به کسی نخواهد داد.
وزیر خارجه اوکراین نیز گفت که ما به دلیل اقدامات غیرقانونی روسیه خواستار نشست فوری شورای امنیت سازمان ملل شدهایم.
همزمان آمریکا، فرانسه و بریتانیا نیز خواهان تشکیل نشست فوری شورای امنیت برای بررسی اقدامات روسیه شدند.
از سوی دیگر کاخ سفید از گفتوگوی جو بایدن و ولودیمیر زلنسکی، روسای جمهور آمریکا و اوکراین خبر داد و گفت که بایدن بر تعهد آمریکا به استقلال و تمامیت ارضی اوکراین تاکید کرده است.
کاخ سفید همچنین در بیانیهای دیگر از تماس جو بایدن با رییس جمهور فرانسه و صدراعظم آلمان خبر داد و اعلام کرد سران آمریکا، فرانسه و آلمان در این تماس تلفنی اقدام پوتین برای به رسمیت شناختن مناطق جداییطلب شرق اوکراین را به شدت محکوم کرده و بر لزوم پاسخ هماهنگ به این اقدام روسیه تاکید کردند.
در همین حال، بوریس جانسون، نخستوزیر بریتانیا، ساعت ۶ و ۳۰ دقیقه صبح سهشنبه بهوقت محلی جلسه کبرا، جلسه کمیته اضطراری دولت بریتانیا، را برای گفتوگو درباره تحولات اوکراین و اعلام سریع تحریم علیه روسیه برگزار میکند.
نخستوزیر بریتانیا همچنین در تماس تلفنی با ولودیمیر زلنسکی، رییسجمهور اوکراین، هشدار داد که حمله احتمالی روسیه به اوکراین ممکن است در ساعات یا روزهای آینده انجام شود.
جانسون گفت بریتانیا فرستادن امکانات دفاعی بیشتر به اوکراین را بررسی میکند.
لیز تراس، وزیر خارجه بریتانیا، نیز پس از تماس تلفنی با دمیترو کولبا، همتای اوکراینی خود برای اعلام حمایت بریتانیا از اوکراین، از اعلام تحریمهای جدید علیه روسیه در روز سهشنبه خبر داد.
آنالنا بربوک، وزیر خارجه آلمان، نیز گفت که به رسمیت شناختن مناطق جداییطلب شرق اوکراین توسط پوتین، ضربهای شدید به دیپلماسی و اقدامی عمدی است که سالها تلاش سازمان امنیت و همکاری اروپا را باطل میکند.
وزیر خارجه آلمان افزود: از روسیه میخواهیم تصمیم خود برای به رسمیت شناختن مناطق جداییطلب شرق اوکراین را لغو کند و به مسیر دیپلماتیک مطابق با توافق مینسک بازگردد.
بربوک گفت که ما درخواست فوری خود را از روسیه برای کاهش تهدید نظامی علیه اوکراین تکرار می کنیم و نسبت به تشدید تنش نظامی توسط روسیه هشدار میدهیم.
از سوی دیگر درحالی که روز یکشنبه پس از تماسهای امانوئل مکرون رییس جمهور فرانسه با روسای جمهور آمریکا و روسیه، جو بایدن گفتوگو با پوتین به شرط عدم حمله به اوکراین را پذیرفته بود، شامگاه دوشنبه کاخ کرملین روسیه اعلام کرد در بحبوحه تشدید درگیریها در شرق اوکراین، صحبت از نشست سران بین پوتین و بایدن نا بهنگام است.
سازمان ملل نیز در بیانیهای بر حمایت کامل این سازمان از حاکمیت، استقلال و تمامیت ارضی اوکراین در محدوده مرزهای شناختهشده بینالمللی این کشور تاکید کرد.