به گزارش CNN فارسی، فدراسیون فوتبال ایران در بیانیهای که روز چهارشنبه منتشر شد فروش بلیت به زنان برای تماشای مسابقه ایران و لبنان در ورزشگاه مشهد را تکذیب کرد و از فروشندگان «بلیط جعلی» سخن گفت.
به گفته این فدراسیون، «شرايط مساعد» براى ورود زنان به ورزشگاه وجود نداشت، ورود آنها بحرانساز به نظر میرسید، و «تنها ۹ نفر» از زنان «اقدام به خرید بلیط در بخش جایگاه آقایان» کرده بودند که پول آنها «حداکثر طی ۴۸ ساعت» بازگردانده خواهد شد.
محسن داوری، فرماندار مشهد، نیز با تاکید بر اینکه عدم حضور زنان در ورزشگاه «یک تصمیم ملی بود، نه استانی»، از «سعه صدر مامورین انتظامی» تمجید کرد و گفت: «نقاط قوت بازی دیروز به مراتب بیشتر از حواشی آن بود.»
علیاکبر هاشمی جواهری، سرپرست اداره کل ورزش و جوانان خراسان رضوی، نیز خواستار آن شد که «به جای پرداختن به حواشی» برای صعود تیم ملی فوتبال جشن گرفته شود.
مسابقه تیم ملی فوتبال ایران در مقابل تیم لبنان در چارچوب رقابتهای مقدماتی جام جهانی روز سهشنبه نهم فروردین در مشهد برگزار شد و زنانی که برای تماشای این مسابقه بلیت خریده بودند به ورزشگاه رفتند اما ماموران از ورود آنها به ورزشگاه جلوگیری کردند و سپس اقدام به شلیک گاز اشگآور کردند.
محمدجعفر منتظری، دادستان کل کشور، نیز گفته است: «اگر شرایط مهیا نبوده، مقامات از اول باید عقل خودشان را به کار میانداختند و بلیت نمیفروختند.»
واکنشها به برخورد خشن با زنان در مشهد
اتفاقات روز سهشنبه ورزشگاه مشهد بازتاب گستردهای در فضای مجازی داشت و بسیاری از کاربران و برخی مقامات به آن واکنش نشان دادند.
حسین رونقی، فعال مدنی، در وبلاگش نوشت: «حذف و نادیده گرفتن زنان در عرصه ورزش صرفا به عدم اجازه حضور زنان در استادیومها و ورزشگاهها بهعنوان تماشاگر ختم نمیشود، تبعیضها و ستمهای بزرگتری هم در سکوت رخ میدهند؛ ورزشهایی چون بوکس و بدنسازی برای زنان ایران ممنوع است؛ ورزش زنان و ورزشکاران زن عمدتا از هیچ حمایت دولتی یا خصوصیای برخوردار نیستند و این موضوع بهشکلی بهواسطه سیاستمدران، فعالان سیاسی و اجتماعی مداراگر و محافظهکار که سعی کردهاند همیشه با ریشسفیدی سمت حکومت بایستند و بحرانها را به حاشیه برانند، عادیسازی شدهاست.»