به گزارش CNN فارسی، اکثر این گزارشها با تاکید بر لزوم ایستادگی در برابر سیاستهای ایران در منطقه و تروریست خواندن حوثیهای یمن، از مواضع دولت جو بایدن نسبت به بحران یمن انتقاد کردند.
وبسایت تلویزیون اسکای نیوز عربی وابسته به دولت امارات، مقالهای را درباره تهدید کشتیرانی بینالمللی در خلیج فارس از سوی حوثیها منتشر کرد که در آن نویسنده با ذکر پیشینهای از حملات حوثیها علیه کشتیها در خلیج فارس و دریای سرخ و در آخر حمله آنها به ابوظبی پایتخت امارات، بر لزوم همبستگی بینالمللی علیه حوثیهای مورد حمایت ایران تاکید کرده است.
این مقاله مینویسد که به رغم اینکه بحران یمن و حوثیها بیارتباط با پرونده هستهای ایران و گفتوگوهای وین نیست و هر چند طرفهای امضا کننده توافق هستهای جهت رسیدن به توافق جدید خویشتنداری زیادی را در مقابل تهران از خود نشان دادهاند، اما این موارد مانع از همبستگی این کشورها جهت ایستادگی در برابر سیاستهای حوثیها و ایران در منطقه نیست.
علاوه بر آن وبسایت اسکای نیوز عربی مقاله از عبدالله الجنید، نویسنده معروف بحرینی با عنوان «آمریکا و معضل حوثیها» منتشر کرد. او ضمن انتقاد از سیاستهای جو بایدن، رئیس جمهور آمریکا در منطقه به ویژه در یمن، نوشت: «پیش از هدف قرار گرفتن خاک امارات متحده عربی با موشکهای ساخت ایران توسط حوثیها، مناطقی در عربستان سعودی از سوی این گروه با سلاحهای ساخت ایران مورد حمله قرار گرفته بود. اما دولت بایدن هنوز در فکر بررسی قرار دادن حوثیها در فهرست گروههای تروریستی است.»
در همین حال، هانی مسهور در وبسایت روزنامه اماراتی البیان مقالهای با عنوان «حوثیها از نگاه بایدن» نوشته است. او در این مقاله میگوید که بایدن بدون فشار به ایران برای پایبندی به تعهدات خود در منطقه، وعده بازگشت به توافق هستهای داده است.
مسهور مینویسد که ایران دست گروههای مورد حمایتش در عراق، لبنان و یمن را آزاد گذاشته تا با اقداماتشان، نفوذ تهران در منطقه را نشان دهند. نویسنده میگوید که سیاستهای بایدن در برابر ایران، تاکنون یادآور سیاستهای باراک اوباما در منطقه است.
از سوی دیگر فاطمه اللامی، نویسنده اماراتی نیز مقالهای با عنوان «وحشیگری حوثیرانی… به کدامین سمت؟» در سايت اينترنت روزنامه «الرویه» منتشر کرد. این مقاله، به شدت از آنچه موضع «سست» جامعه جهانی در برابر حملات حوثیها خوانده، انتقاد کرد و نوشت که حملات بیسابقه این گروه علیه امارات تنها زمانی اتفاق افتاد که جامعه جهاني در تروریست خواندن حوثیها ضعف از خود نشان داد و باعث نفوذ ایران و اجرای نقشه توسعهطلبانه تهران در یمن شد.
روزنامه «البیان» امارات متحده عربی نیز در مقالهای که روز چهارشنبه با عنوان «چه کسی از حوثیها حمایت میکند؟» منتشر شد، نوشت مافیای سپاه پاسداران، حزبالله لبنان و حوثیها زیر چتر کمکهای بشردوستانه به یمن سلاح قاچاق میکردند.
به نوشته محمد یوسف، نویسنده مقاله، بعید نیست که برخی گروههای قاچاق بینالمللی سلاح با حوثیها و متحدان آن همدستی داشته باشند.