به گزارش CNN فارسی، طالبان، با وجود وعدههای قبلی خود، روز چهارشنبه اجازه نداد مدارس دخترانه دورههای متوسطه و عالی بازگشایی شوند و زنگ آغاز سال تحصیلی نیز تنها با حضور کارمندان مرد «وزارت معارف» نواخته شد.
مقامهای سازمان ملل متحد، سازمانهای حقوق بشری و دیپلماتهای آمریکا و چند کشور اروپایی عدم پایبندی طالبان به وعده خود را ناامید کننده و ظالمانه خواندند.
دبورا لیونز، فرستاده ویژه سازمان ملل در امور افغانستان، این خبر را «بسیار ناراحتکننده» خواند، عفو بینالملل از تغییرات در تصمیمهای طالبان به شدت اظهار نگرانی کرد، و هدر بار معاون دیدهبان حقوق بشر نیز عمل نکردن طالبان به وعده خود را «بسیار ظالمانه» خواند.
رینا امیری، نماینده ویژه آمریکا در امور زنان افغانستان، اقدام طالبان را تضعیفکننده اعتماد به تعهدات این گروه و از بین برنده امید خانوادهها به آینده بهتر دخترانشان دانست.
یان مککری، کاردار سفارت آمریکا در افغانستان، و همچنین نمایندگان آلمان و برخی دیگر از کشورهای اروپایی نیز از این اقدام طالبان انتقاد کردند.
بنابر خبرهای رسیده به افغانستان اینترنشنال، دلیل عمل نکردن طالبان به وعده قبلی خود مخالفت شخص ملا هبتالله آخوندزاده، رهبر این گروه، با به مدرسه رفتن دختران بوده است.
شماری از سیاستمداران افغانستان، از جمله حامد کرزی، عبدالله عبدالله، و امرالله صالح، نیز از این اقدام طالبان ابراز تاسف کردند.
خبرگزاری باختر که توسط طالبان کنترل میشود روز چهارشنبه گزارش داد که مدارس دخترانه دورههای متوسطه و عالی (کلاسهای ششم به بالا) تا زمان طراحی شدن لباسی «مطابق شریعت، رسم و رواج و فرهنگ افغانی» برای دختران بسته باقی خواهد ماند.
دختران کلاسهای ششم به بالا در افغانستان ۱۸۷ روز است که اجازه حضور در مدرسه ندارند.
بر اساس ویدیوهای منتشر شده، در برخی مدارس طالبان ابتدا به گروهی از دختران اجازه حضور در مدرسه را دادند اما پس از فیلمبرداری از آنها مدرسه را تعطیل کردند.
ویدیوهایی نیز از اعتراض و گریه دختران دانشآموز منتشر شده است.