برخلاف گذشته که مسافران برای سفر به کشور‌های مختلف نیاز به پاسپورت و ویزا داشتند، حالا باید با واکسنی ایمن شده باشند، که آن کشور به رسمیت بشناسد. بررسی‌ها نشان می‌دهد که بیشتر کشور‌های دنیا واکسن‌ های فایزر، مدرنا، جانسون و آسترازنکا را به رسمیت می‌شناسند. برخی کشور‌ها واکسن‌های چینی سینوفارم و سینوواک را هم می‌پذیرند.

به گزارش CNN فارسی ؛ در قدم اول مسافران باید دو دوز واکسن زده باشند، در غیر این صورت باید قید مسافرت را بزنند. در قدم دوم باید بدانند با واکسنی که زده اند، می‌توانند به کدام کشور‌ها سفر کنند.

اما نکته قابل توجه اینجاست که حتی کشور‌های اروپایی زیر بار قوانین واکسیناسیون اتحادیه اروپا نمی‌روند. به این خاطر است که یک واکسن امکان دارد، از یک کشور اروپایی مجوز ورود بگیرد، اما در خواست اش از سوی کشور دوم رد شود.
در این میان برخی کشور‌ها همچون انگلستان که ۵ میلیون دوز واکسن هندی کووشیلد به شهروندان شان تزریق کرده اند، به هندی‌های واکسینه شده با کووشیلد ویزا نمی‌دهند.

در حال حاضر واکسن‌های تولید شده در جهان به حدود ۲۰ واکسن رسیده است. این درحالی است که واکسن‌های مورد تایید سازمان جهانی بهداشت به کمتر از ده مورد می‌رسد. با این حال از میان این واکسن ها، آسترازنکا، تولید انگلیس و سوئد بیشترین مقبولیت را در بین کشور‌های مختلف دارد.

بررسی‌ها نشان می‌دهد که ۱۱۹ کشور جهان اعلام کرده اند که آسترازنکا را به رسمیت می‌شناسند.
پس از آسترازنکا، فایزر، مدرنا، جانسون و سینوفارم بیشترین مقبولیت را میان کشور‌های مختلف جهان دارند.
اتحادیه اروپا نیز به کشور‌های عضو خود اعلام کرده برای افرادی که با واکسن‌های فایزر، مدرنا، آسترازنکا، سینوفارم و جانسون ایمن شده اند، می‌توانند مجوز ورود صادر کنند.

البته برخی کشور‌ها همچون فرانسه و اتریش برای افرادی که واکسن سینوفارم دریافت کرده باشند، ویزا صادر نمی‌کنند.
در کشور‌های همسایه ایران نیز فایزر، مدرنا، آسترازنکا، سینوفارم و جانسون به رسمیت شناخته می‌شود. اما عربستان قدری سختگیرانه‌تر رفتار می‌کند و حجاج عمره‌ای که واکسن سینوفارم زده باشند، اجازه ورود به خاک این کشور را پیدا نخواهند کرد.

دیدگاهتان را بنویسید