به گزارش CNN فارسی ، مرکز آمار ایران خلاصه گزارشی در مورد میزان استفاده شهروندان ایرانی بالای ۱۵ سال از شبکه‌های اجتماعی منتشر کرده است. بر اساس این گزارش میزان استفاده از این شبکه‌ها از ۵۳ درصد در سال ۱۳۹۶ به ۶۵ درصد در سال ۱۳۹۹ رسیده است.

در میان افرادی که در شبکه‌های اجتماعی عضو هستند، ۸۸ و نیم درصد از واتس‌اپ استفاده می‌کند. در سال ۱۳۹۶ خورشیدی میزان استفاده از این نرم‌افزار تنها ۲۴ درصد بود. بخشی از افزایش بی‌سابقه استفاده از واتس‌اپ را می‌توان به فیلتر شدن تلگرام نسبت داد.

اینستاگرام دومین شبکه اجتماعی محبوب در ایران است. ۶۸ درصد در سال ۱۳۹۹ عضو این شبکه هستند. در سال ۱۳۹۶ تنها کمی بیش از ۴۳ درصد عضو این سرویس اشتراک عکس بودند.

بر اساس آمار منتشرشده دقایق استفاده کاربران از شبکه‌ها اجتماعی در طول سه سال، بیش از ۳۰ درصد رشد داشته است. در سال ۱۳۹۶ ایرانی‌ها روزانه ۶۴ دقیقه در این شبکه‌ها فعال بودند. این رقم در سال ۹۹ به ۹۲ دقیقه در روز رسیده است.

 

بیشترین کاربران شبکه‌های اجتماعی به نسبت جمعیت در استان‌های البرز (۷۷ درصد)، بوشهر(۷۵ و شش دهم درصد) و تهران (۷۵ درصد) اقامت دارند.

کمترین میزان عضویت در شبکه‌های اجتماعی نیز به استان‌های گلستان (۵۱ و نیم درصد)، خراسان جنوبی (۴۸ و هفت دهم درصد) و سیستان و بلوچستان (۴۲ و هفت دهم درصد) تعلق دارد.

کاربران در استان‌های هرمزگان (۱۳۲ دقیقه)، بوشهر (حدود ۱۲۴) و خوزستان (کمی بیش از ۱۱۴ دقیقه) روزانه بیشترین دقایق را در شبکه‌های اجتماعی صرف می‌کنند. کاربران در خراسان شمالی (۶۵ دقیقه)، سیستان و بلوچستان (۵۵ دقیقه) و خراسان جنوبی (۴۹ دقیقه) کمترین زمان را در شبکه‌های اجتماعی فعال هستند.

در این خلاصه گزارش در مورد میزان استفاده کاربران از شبکه‌های اجتماعی و پیام‌رسان‌های بومی آماری منتشر نشده است.

بر اساس آخرین بررسی مرکز افکارسنجی ایسپا در مرداد ماه سال ۱۴۰۰، کمتر از ۹ درصد از افراد بالای ۱۸ سال در شبکه اجتماعی ایرانی روبیکا عضو بودند. این عدد برای پبام‌رسان سروش کمی بیش از پنج درصد بود.

رشد روبیکا در آن زمان مورد توجه قرار گرفت، اما مشخص شد این شبکه اجتماعی بدون اجازه کاربران برای آنها در سرویس اشتراک عکس خود حساب کاربری ایجاد کرده است. اتفاقی که منجر به بسته شدن این سرویس شد.

بر اساس آمار ایسپا، تلگرام با وجود فیلترینگ سومین شبکه اجتماعی محبوب ایرانیان است. بیش از ۴۰ درصد از کاربران بالای ۱۸ سال از این شبکه استفاده می‌کنند.

دیدگاهتان را بنویسید