«سازمان غذا و دارو»ی آمریکا هشدار داده که برخی از ضدعفونیکننده های دست که در دوران همهگیری کرونا به بازارهای این کشور عرضه شده، حاوی میزان بالای «بَنزَن» است که مادهای به شدت سرطانزاست.
به گزارش CNN فارسی ، برخی از این ضدعفونیکنندهها «سیزده بخش در میلیون» بنزن دارند، که هزاران بار بالاتر از میزان مجاز «پنج بخش در میلیارد» برای تصفیه آب آشامیدنی است. این مقدار همچنین بیش از شش برابر مجاز دستورالعمل موقت سازمان غذا و دارو برای داروهای بدون نسخه در دوران پاندمی کروناست.
به گفته پژوهشگرانی که رد بنزن را در ضدعفونیکننده های دست گرفتهاند، سمی بودن این ماده بیش از ۱۲۰ سال است که کشف شده است. بنزن یک ماده سرطانزای درجه یک، و از عوامل مستقیم ایجاد سرطان خون در انسان است، و به همین دلیل هم سازمان غذا و دارو آن را در صدر فهرست ممنوعیت خود قرار داده است.
به گفته «ان.اس.بی.سی»، مشکل کمبود ضدعفونیکنندههای دست در دوران همهگیری کرونا، باعث پایین آمدن کیفیت این مواد شده است. سازمان غذا و داروی آمریکا، در مواجهه با تقاضای شدید برای ضدعفونیکنندههای دست، به تولیدکنندگان مجوز داد تا به طور موقت از اتانولِ درجهپایین استفاده کنند.
سازمان غذا و دارو تولیدکنندگان را مشروط کرد تا میزان بنزنِ موجود در اتانول را به بیش از «دو بخش در میلیون» افزایش ندهند. این به نوعی باعث شد شرکتهای تولیدکننده ضدعفونیکنندههای دست، بعضا مقررات دولتی را زیر پا گذاشته و برای افزایش سریع تولید، از اتانولِ بدکیفیت استفاده کنند.
بنزن حلالی بسیار ارزانقیمت، و از منظر شیمیایی، یکی از بهترین حلالها برای ساخت محلولهای مختلف است. اما همانطور که سازمان غذا و دارو تاکید میکند، باید از استفاده از این ماده در تولید موادی که انسان با آنها سر کار دارد، به طور اکید خودداری کرد. این سازمان از زمان آغاز همهگیری کرونا، بیش از ۲۵۰ مارک ضدعفونیکننده دست را به خاطر وجود میزان بالای بزن در آنها در فهرست خطر قرار داده است.