به گزارش CNN فارسی ، حیدر محمدی، مدیرکل دارو و مواد تحت کنترل این سازمان،‌ در یک مصاحبه رادیویی گفت در حال حاضر شش واکسن از جمله فایزر ساخت بلژیک و جانسون و جانسون تولید آلمان در کشور مجوز مصرف اضطراری گرفته‌اند.

او اشاره کرد قراردادی برای واردات دو میلیون دوز واکسن فایزر با هیات امنای ارزی کشور در حال تنظیم است.

محمدی افزود اگر مشکلی در انتقال بین‌المللی ارز پیش نیاید، این واکسن‌ها از بلژیک به ایران ارسال می‌شوند.

اسپوتنیک، آسترازنکا،‌سینوفارم و بهارات هند دیگر واکسن‌های خارجی کرونا هستند که این مقام سازمان غذا و دارو از صدور مجوز آن‌ها خبر داده است.

محمدی همچنین گفت واکسن جانسون و جانسون هم در انتظار نهایی شدن قراردادهای بین‌المللی است.

این در حالی اتفاق می‌افتد که در دی‌ماه سال گذشته علی خامنه‌ای در یک سخنرانی به صورت صریح واردات واکسن‌های ساخت بریتانیا و آمریکا را ممنوع کرده بود.

بسیاری از شهروندان در رسانه‌های اجتماعی از حکومت خواسته بودند اقدام به خرید واکسن معتبر از کشورهای دیگر کند.کاربران هشتگ «واکسن بخرید» را هم داغ کرده بودند.

برخی مقام‌ها سال گذشته اعلام کرده بودند ایران واکسن شرکت کرونای فایزر را به دلیل نبود امکانات نگهداری و توزیع وارد نخواهد کرد.

شمار کشته‌شدگان کرونا در ایران بر اساس اعلام وزارت بهداشت به بیش از ۱۱۷ هزار نفر رسیده است. با این حال به گفته خود مقام‌ها، آمار واقعی دو تا سه برابر بیشتر است.

مقام‌های حکومت جمهوری اسلامی بارها بر ساخت واکسن‌های داخلی تاکید کردند.

محمد مخبر، رییس پیشین ستاد اجرایی فرمان امام که اکنون معاون اول ابراهیم رئیسی است، هنگام ریاست نهاد سازنده واکسن برکت وعده تولید ۵۰ میلیون دوز تا پایان شهریورماه را داده بود.

با این حال با پایان یافتن شهریورماه خبرگزاری فارس، متعلق به سپاه پاسداران، در گزارشی نوشت که تعداد واکسن‌های تولیدی تنها به ۱۰ میلیون دوز رسیده و «عملا بعید است» از مرز ۱۵ میلیون هم عبور کند.

دیدگاهتان را بنویسید