به گزارش CNN فارسی، مالی روز یکشنبه هفتم فروردین در نشست دوحه گفت: «صرف نظر از اینکه چه اتفاقی در بحث سپاه میافتد… نگاه ما به سپاه این است که بسیاری از تحریمهای دیگر درباره سپاه باقی خواهد ماند.»
این در حالی است که حسین امیرعبداللهیان، وزیر خارجه جمهوری اسلامی روز شنبه درباره موانع کنونی مذاکرات وین برای احیای برجام اعلام کرد خروج «برخی از هلدینگها و مؤسسات حکومتی ما» از جمله سپاه پاسداران از فهرست تحریمهای آمریکا «یکی از موضوعات اصلی ما در مذاکرات است».
کمال خرازی، وزیر خارجه پیشین جمهوری اسلامی و مشاور کنونی علی خامنهای هم در نشست دوحه خواستار حذف نام سپاه از فهرست سازمانهای تروریستی خارجی وزارت خارجه آمریکا شد.
خرازی که اکنون ریاست شورای راهبردی روابط خارجی در ایران را برعهده دارد، اضافه کرد: «سپاه پاسداران یک نیروی نظامی ملی است که و نمیتوان یک نیروی نظامی ملی را در فهرست سازمانهای تروریستی قرار داد.»
این در حالی است که سپاه پس از استقرار جمهوری اسلامی تشکیل شده و همواره اولویت خود را دفاع از ایدئولوژی جمهوری اسلامی اعلام کرده است.
مشاور رهبر جمهوری اسلامی با بیان این که «توافق هستهای در دسترس است اما حصول آن به عزم سیاسی آمریکا بستگی دارد»، اضافه کرد: «ما خواهان امضای توافق هستیم اما هیچ چیز در آن نباید خلاف استقلال ما باشد.»
با این حال رابرت مالی در دوحه قریب|لوقوع بودن توافق اتمی با ایران را تایید نکرد، اما گفت بازگشت هر چه زودتر به برجام، به نفع آمریکا و ایران است. او ادامه داد کشورش تصمیمی برای حذف سپاه از لیست تحریم نگرفته است.
این مقام وزارت خارجه آمریکا تاکید کرد: «هر چه استوارتر توافق با ایران را اجرا کنیم و روی سایر مسائل برای منطقه کار کنیم، توافق پایدارتر خواهد بود.»
مالی همچنین گفت آمریکا در حال مذاکره غیرمستقیم از طریق بریتانیا برای آزادی زندانیان خود در ایران است.
به تازگی نازنین زاغری و انوشه آشوری دو شهروند ایرانی بریتانیایی همزمان با تداوم مذاکرات وین برای احیای برجام پس از چند سال زندان در ایران آزاد شدند.
نماینده ویژه آمریکا در امور ایران همچنین درباره درخواست تهران برای ارائه تضمین عدم خروج دوباره واشینگتن از برجام گفت: «ما نمیتوانیم در مورد آنچه یک دولت آینده ممکن است انجام دهد اطمینان بدهیم.»
پیشتر جوزپ بورل، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا در حاشیه مجمع دوحه گفت که توافق احیای برجام یک «مساله روز» و رسیدن به آن نزدیک است.
قرار است انریکه مورا معاون بورل که مسئول امور هماهنگی مذاکرات وین است روز یکشنبه در تهران با مقامهای جمهوری اسلامی دیدار و گفتوگو کند.