به گزارش CNN فارسی رهبران و سران گروه ۲۰ در این ویدئو کنفرانس در مورد پیشنهاد کمک‌های مالی بشردوستانه سازمان ملل متحد به افغانستان و کاهش فاجعه در این کشور با هم بحث و گفتگو کردند.

اورزولا فن در لاین، رئیس کمیسیون اروپا، در این نشست کمکی به ارزش یک میلیارد یورو به افغانستان و کشورهای همسایه که پناهجوی افغان می پذیرند را اعلام کرد.

او گفت که برای جلوگیری از یک بحران شدید انسانی و سقوط اقتصادی افغانستان “همه باید تمام تلاش خود را به خرج بدهیم”.

این اجلاس در فضای مجازی درحالی برگزار شد که سازمان ملل رهبران جهان را به تزریق میلیاردها دلار به اقتصاد افغانستان ترغیب کرده است.

اما تاکنون کمک هایی که قول آن داده شده فقط برای تهیه اضطراری مواد غذایی و دارویی بوده است.

در نشست امروز که ماریو دراگی، نخست وزیر ایتالیا میزبان آن بود، بیشتر اعضا تعهد کردند که به مردم افغانستان کمک می‌کنند اما بسیاری تاکید داشتند که این به معنای به رسمیت شناختن دولت طالبان نیست.

آقای دراگی گفت: “به سختی بتوان تصور کرد که چطور می توان به مردم افغانستان کمک کرد… بی آنکه به نوعی با دولت طالبان تعامل داشت.”

رهبران این گروه از جمله جو بایدن، رئیس جمهور آمریکا، تاکید کرده اند که کمک ها باید از طریق سازمان های بین المللی و نه طالبان، که در ماه اوت به قدرت رسید، منتقل شود.

آنگلا مرکل صدر اعظم آلمان هم در این اجلاس گفت که جهان نباید اجازه بروز هرج و مرج در افغانستان را بدهد چون فروپاشی اقتصادی افغانستان به نفع هیچ کس نیست.

خانم مرکل که دوره صدر اعظمی او رو به پایان است و با تشکیل دولت تازه در آلمان کناره گیری خواهد کرد بار دیگر قول آلمان برای اعطای ۶۰۰ میلیون یورو کمک را تکرار کرد.

این اولین بار است که ثروتمندترین کشورهای جهان در مورد عواقب خروج آمریکا از افغانستان و تسلط طالبان بر این کشور گرد هم آمده‌اند. افغانستان تا قبل از حکومت طالبان، ۷۵ درصد وابسته به کمک‌های خارجی بوده است.

امسال ایتالیا ریاست دوره‌ای گروه ۲۰ را بر عهده دارد و ماریو دراگی، نخست‌وزیر این کشور میزبان ویدئو کنفرانس است.

دیدگاهتان را بنویسید