به گزارش CNN فارسی مسعود مردانی عضو کمیته علمی کشوری مقابله با کرونا در ایران، روز دوشنبه ٢۵ بهمن، درباره حضوری بودن مدارس در برخی شهرهای قرمز و عدم رعایت پروتکلها در برخی از این مدارس، گفت: «اصولا در شهرهایی که از نظر رده‌بندی جزو شهرهای قرمز محسوب می‌شوند، نه فقط رفتن به مدرسه، بلکه به نظر من تردد هم جایز نیست».

وی ادامه داد: «باید توجه کرد که ادامه فعالیت حضوری مدارس در شهرهای قرمز به تسریع انتقال ویروس از فردی به فرد دیگر منجر شده و در نتیجه احتمال بروز گونه‌های جهش‌یافته ویروس را هم افزایش می‌دهند. همچنین با این اقدام دوره اپیدمی طولانی‌تر شده و مرگ‌ومیر هم بیشتر می‌شود.»

وی با بیان اینکه در شهرهای قرمز مدارس باید به صورت آموزش غیرحضوری فعالیت‌هایشان را ادامه دهند، درباره شرایط ابتلا و بستری ناشی از کرونای امیکرون در کشور، گفت: «متاسفانه موارد مراجعه‌کننده سرپایی به طرز چشمگیری افزایش یافته و موارد بستری ۸ برابر قبل شده است؛ همچنین آمار مرگ‌ومیر هم در حال افزایش است.»

مسعود مردانی افزود: «بیمارانی که در آی‌سی‌یو بستری شدند، متاسفانه بدحال هستند و به احتمال زیاد میزان مرگ و میر بیش از این خواهد شد».

وی درباره نظر کمیته علمی درباره مصرف داروی رمدسیویر نیز گفت: «در کمیته علمی تصویب کردیم که تجویز داروی رمدسیویر در بیمارانی که در مراحل اولیه بیماری هستند به ویژه بیمارانی که نقص سیستم ایمنی یا بیماری صعب العلاج دارند، برای جلوگیری از انتشار بیماری به ریه و بدتر شدن حال بیمار، به مدت سه روز انجام شود».

٢٠ درصد بستری های کرونا را کودکان تشکیل می دهند

محمد هاشمی سرپرست مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت بهداشت، گفت: «از آنجایی که فکر می‌کردند میزان مرگ و میر در ابتلا به سویه اُمیکرون کم است به همین دلیل شاید در بازگشایی مدارس و دانشگاه‌ها بی‌توجهی شد».

وی تاکید کرد: «باتوجه به شیوع گسترده اُمیکرون در کشور و افزایش درگیری کودکان با این سویه، به منظور آمادگی بیشتر جهت پذیرش کودکان بستری در بخش های بیمارستانی، در طول هفته گذشته، ۱۰۳ تخت مراقبت های ویژه کودکان (PICU) در کشور معادل ۲۰ درصد تخت های موجود این بخش، خریداری و راه اندازی شده است.»

دکتر حسن ملکی زاده سرپرست دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی استان بوشهر نیز با تاکید بر اینکه میزان بروز سویه اُمیکرون در کودکان زیاد است، گفت: «اکنون حدود ۲۰ درصد بستری‌های کرونا کودکان هستند.»

وی با اشاره به اهمیت واکسیناسیون کودکان گفت: «پیش از این واکسیناسیون کودکان ۱۲ سال به بالا در دستور کار بود اکنون، اما اکنون کودکان ۵ سال به بالا هم امکان دریافت دو نوع واکسن مورد تایید علمی ستاد کرونای کشور یعنی سینوفارم و پاستوکووک را دارند».

او با تاکید بر اینکه «میزان بروز سویه اُمیکرون در کودکان زیاد است»، اظهار کرد: «اکنون حدود ۲۰ درصد بستری‌های کرونا کودکان هستند، باتوجه به محدودیت‌های تخت‌های بستری برای کودکان خانواده‌ها باید دقت داشته باشند تا به محض بروز علائم بیماری کرونا در فرزندشان به پزشک مراجعه کنند».

وی تصریح کرد:  وضعیت کرونا در استان وخیم و نگران کننده است بنابراین مردم و مسئولین باید دست به دست هم دهند تا بیماری را کنترل کنند.

نوروز در وضعیت قرمز

علیرضا ناجی ویروس‌شناس، در گفتگو با روزنامه جام جم گفت: «با محوشدن هشت شهر آبی از نقشه کرونایی کشور، اکنون رنگ این نقشه تلفیقی از قرمز و نارنجی است که رنگ قرمز شهرها البته در آن غلبه دارد و پیش‌بینی می‌شود این وضعیت همچنان ادامه‌دار باشد و موج ششم کرونا حداقل تا پایان اسفندماه به درازا بکشد؛ مچنین از یک‌سوم ابتدایی این ماه میزان مرگ‌ومیرهای روزانه نیز بالاتر از عدد فعلی برود».

وی افزود: «پیش‌بینی می‌شود موج ششم تا اواسط فروردین و حتی تا پایان آن ادامه پیدا کند؛ به‌ طوریکه نوروز ۱۴۰۱ نیز همچون نوروز سال‌های ۱۳۹۹ و ۱۴۰۰ با شرایط بد کرونایی همراه باشد و همچنان خانواده‌های زیادی عید را با مرگ تلخ عزیزان‌شان تجربه کنند».

وی با اشاره به اینکه عده‌ای در جامعه این بحث را مطرح می‌کنند که اُمیکرون آخرین جهش کروناست و پس از پایان این موج،‌ پیک جدید و سویه تازه‌ای به وجود نمی‌آید، گفت: «این تصوری ساده‌انگارانه و کاملاً غلط است. مسلماً اُمیکرون آخرین واریانت کووید نیست و مطمئناً سویه‌های دیگر هم خواهیم داشت زیرا تا زمانی که ویروس در حال گردش و چرخش در جهان است واریانت‌های تازه همچنان به وجود می‌آیند.»

وی افزود: «ما باید از پیشینه‌ای که کووید در جهان داشته درس بگیریم و بدانیم دلیلی ندارد که ویروس بخواهد خودش را از بین ببرد.‌ بنابراین انتظار داریم واریانت بعدی،‌ بدتر باشد».

۲۴۷ شهرستان در وضعیت قرمز قرار دارند

بر اساس اعلام مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت بهداشت، از دیروز تا امروز ۲۵ بهمن ماه و بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی، ۲۸ هزار و ۹۵۶ بیمار جدید مبتلا به کووید۱۹ در کشور شناسایی شده که ۳۱۵۷ نفر از آنها بستری شده اند. بر این اساس مجموع بیماران کووید۱۹ در کشور به ۶ میلیون و ۸۳۶ هزار و ۲۲۱ نفر رسید.

همچنین در طول ۲۴ ساعت گذشته، ۱۶۸ بیمار کووید۱۹ جان خود را از دست دادند و مجموع جان باختگان این بیماری به ۱۳۳ هزار و ۸۸۶ نفر رسیده است.

بر اساس اعلام مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت بهداشت، ۳۴۱۰ نفر از بیماران مبتلا به کووید۱۹ در بخش های مراقبت های ویژه بیمارستانها تحت مراقبت قرار دارند.

در حال حاضر ۲۴۷ شهرستان در وضعیت قرمز، ۱۱۲ شهرستان در وضعیت نارنجی، ۸۹ شهرستان در وضعیت زرد قرار دارند.

دیدگاهتان را بنویسید