به گزارش CNN فارسی مومیایی “آمنهوتپ اول”، فرمانروای مصر باستان(۱۵۲۵ تا ۱۵۰۴ قبل از میلاد مسیح) حدود ۱۴۰ سال پیش در “دیرالبحری” در مقبرههای نزدیکی بستر رودنیل کشف شد.
اما باستانشناسان برای حفظ ماسک نفیس و باندپیچیهای این مومیایی، از باز کردن آن خودداری کرده بودند؛ حالا دانشمندان با کمک یک دستگاه سیتیاسکن رازهای فرعون و شیوه دفن وکفن او را مورد مطالعه قرار دادهاند.
دکتر سحر سلیم، استاد رادیولوژی در دانشگاه قاهره و نویسنده ارشد پژوهش منتشرشده در ژورنال فرانتیرز این مدیسین Frontiers in Medicine گفته “آمنهوتپ یکم” طبق مطالعات آنها موقع مرگ حدودا ۳۵ ساله بوده است.
گفته شده او حدودا ۱۶۹ سانتیمتر قد داشته، ختنه شده بوده، و دندانهای سالمی هم داشته است.
داخل نوارپیچیهایش ۳۰ “بلاگردان” بود و یک کمربند بینظیر طلایی با مهرههایی از طلا.
“به نظر میرسد آمنهوتپ یکم به لحاظ فیزیکی شبیه پدرش بوده است؛ او چانهای باریک، بینیای کوچک و ظریف و موهای فر داشت و دندانهای بالایش کمی جلو بودند.”
با این حال دکتر سلیم میگوید که هیچ زخمی یا نشانهای از ابتلا به بیماری مشاهده نشده تا بر این اساس علت مرگ او را حدس بزنند.
پژوهشگران موفق شدند که شواهدی درباره شیوه مومیایی شدن و دفن آمنهتوپ یکم به دست آورند؛ از آن جمله، آنها دریافتند که آمنهتوپ اولین فرعونی بوده که موقع مومیایی کردن بازوانش روی سینهاش جمع شده و بر خلاف معمول مغزش تخلیه نشده است.
آنها همچنین دریافتند که مومیایی او چهار قرن بعد از سوی کاهنان سلسله بیستویکم مرمت شده است.
تصویربرداریها نشان داده که مومیایی فرعون متحمل چند مورد جراحت بعد از فوت شده است که به احتمال زیاد سارقان مسئول این جراحات هستند.
همچنین معلوم شده که معبدان سر جداشده فرمانروا را با استفاده از نوار کتان آغشته به صمغ به گردن دوباره دوختند، و تخریبی را که در دیواره شکم او ایجاد شده بود با نوار پوشاندند و دست چپ را هم که از بدن جدا شده بود در نوار پیچیدند.
مومیایی آمنهوتپ یکم به دست معبدان بار دیگر در دیرالبحری، در مجموعهای از مقبرهها و پرستشگاههای نزدیک رود نیل به خاک سپرده شد تا از آنها محافظت شود.