به گزارش CNN فارسی، هدف از تصمیم کشورهای غربی در تعیین سقف قیمت برای نفت و گاز روسیه، کاستن از درآمدهای این کشور، بدون ایجاد شوک در بازارهای انرژی است.
روز جمعه ۱۱ شهریور به نقل از یک مقام اروپایی نوشت که وزیران دارایی گروه هفت کشور صنعتی جهان شامل آمریکا، آلمان، کانادا، فرانسه، ایتالیا، ژاپن و بریتانیا، قرار است از طریق یک ویدیوکنفرانس در این زمینه گفتوگو کنند و احتمال توافق وجود دارد.
این در حالی است که دیمیتری مدودف، معاون رییس شورای امنیت ملی روسیه، روز جمعه در واکنش به سخنان رییس کمیسیون اروپا تهدید کرد اگر این اتحادیه محدودیت درباره سقف قیمت گاز روسیه را افزایش دهد، صادرات گاز قطع خواهد شد.
او گفت: «شرکتهایی که حداکثر قیمت را اعمال میکنند دیگر نفت روسیه را دریافت نخواهند کرد.»
رییسجمهوری پیشین روسیه گفت: «اگر قوانین، قوانین بازار نباشد، ما به سادگی همکاری را متوقف خواهیم کرد.»
رویترز نوشت به عنوان بخشی از تحریمهای اعمال شده علیه روسیه به دلیل تهاجم مسکو در اواخر فوریه به اوکراین، اتحادیه اروپا در ماه می تصمیم گرفت واردات نفت روسیه را به شدت کاهش دهد.
روسیه اما همچنان به فروش نفت خود در بازارهای بینالمللی ادامه میدهد و افزایش قیمت انرژی، این کشور را قادر ساخته تا حد زیادی کاهش حجم صادرات را جبران کند.
اورسولا فون در لاین، رییس کمیسیون اروپا، روز جمعه در مورد وضعیت گاز گفت: «اکنون زمان آن رسیده که برای خنثی کردن تلاشهای ولادیمیر پوتین، رییسجمهوری روسیه، قیمت گاز این کشور که از طریق خط لوله به اروپا تحویل میشود، محدود شود تا با دستکاری بازار انرژی اروپا از سوی پوتین مقابله شود.
رییس اجرایی اتحادیه اروپا در حاشیه گردهمایی نمایندگان محافظهکار آلمان در جمع خبرنگاران گفت: «من متقاعد شدهام که حالا وقتش است گازی را که روسیه از طریق خط لوله به اروپا تحویل میدهد، محدود کنیم».
این در حالی است که اتحادیه اروپا که به شدت به واردات گاز روسیه وابسته است، تاکنون هیچ اقدام محدودکنندهای در مورد گاز انجام نداده است.
اروپاییها که در حال حاضر تلاش میکنند تا پیش از زمستان ذخایر خود را افزایش دهند، به طور فزایندهای نگران خطر قطع کامل احتمالی تحویل گاز روسیه هستند.
غول روسی گازپروم روز پنجشنبه تحویل خود به شرکت فرانسوی انژی را به دلیل آنچه «قبوض پرداخت نشده اخیر» خواند به طور کامل قطع کرد اما پاریس مسکو را متهم کرد که از گاز «به عنوان سلاح جنگی» استفاده میکند.
گازپروم همچنین خط لوله گاز نورد استریم را که از زیر دریای بالتیک میگذرد و گاز طبیعی روسیه را به اروپا منتقل میکند، به مدت سه روز، تا روز شنبه، به طور رسمی برای آنچه «تعمیر و نگهداری» خواند، بسته است.
همزمان با تحولات بازارهای انرژی، نگرانی از وضعیت یک نیروگاه اتمی اوکراین نیز ادامه دارد.
میخاییل اولیانوف، نماینده روسیه در سازمانهای بینالمللی مستقر در وین گفت که دو بازرس آژانس بینالمللی انرژی اتمی به طور دائم در نیروگاه اتمی زاپروژیا در اوکراین خواهند ماند.
همزمان با حضور بازرسان آژانس اما اوکراین و روسیه یکدیگر را به گلولهباران این نیروگاه متهم میکنند.
بر اساس اعلام وزارت دفاع بریتانیا، گلولهباران منطقه انرهودار در نزدیکی نیروگاه اتمی زاپروژیا ادامه دارد.
همچنین شرکت دولتی انرژی اتمی اوکراین درباره ارزیابی بیطرفانه بازرسان آژانس بینالمللی انرژی اتمی از وضعیت نیروگاه هستهای زاپروژیا به دلیل حضور نیروهای روسیه در این مکان و احتمال اعمال نفوذ آنها ابراز تردید کرد.
رافائل گروسی، مدیر کل آژانس بینالمللی انرژی اتمی، شامگاه پنجشنبه اعلام کرد تیم این آژانس به حضور در نیروگاه اتمی زاپورژیا در اوکراین ادامه خواهد داد.
او تاکید کرد تا زمانی که وضعیت در این نیروگاه تثبیت نشود، نگران آن خواهد بود.
مدیر کل آژانس بینالمللی انرژی اتمی گفت «یکپارچگی فیزیکی» نیروگاه هستهای زاپورژیا در اوکراین که به دست روسها اشغال شده، «نقض شده است».
او گفت: «این چیزی نیست که قرار باشد ادامه پیدا کند.»