در بین فرآورده های پروتئینی ، مرغ ، یک محصول استراتژیک محسوب میشود. به این دلیل که کمترین قیمت را در سبد خانوار دارد. هر چند در یک سال اخیر قیمت مرغ به صورت چند نرخی درآمد و از ۲۴۵۰۰ تومان تا ۴۰۰۰۰ هزار تومان نیز در نوسان است ؛ اما نسبت به قیمت ۱۵۰ تا ۲۵۰ هزار تومانی انواع محصولات دامی، به صرفه تر می باشد و از این رو، سهم بالاتری در سبد خانوار دارد.
با این حال ، هشدار نسبت به افزایش قیمت این محصول تا سطح ۱۰۰ هزار تومان در هر کیلو، نگرانی بزرگی را در سطح جامعه به وجود آورده است. هم اکنون دولت یارانه تولید مرغ که همان ارز ۴۲۰۰ تومانی است را اول به زنجیره یعنی تجار برای واردات نهاده های دامی پرداخت می کند که سال ها تجربه نشان داده همواره دچار انحراف شده و مشکلات زیادی را ایجاد کرده است. اما آیا پرداخت یارانه به مصرف کننده شرایط بازار را تغییر می دهد؟
مرغ داران می گویند حذف ارز دولتی برای واردات نهاده های دامی باعث کاهش فروش آنها می شود چون قیمت نهایی مرغ بالا می رود، اما با توجه به اینکه این نرخ ارز عملا به شکل درستی به دست مرغ داران نمی رسید ، حذف آن در دراز مدت قابل قبول می باشد.
محمد یوسفی، رییس انجمن تولیدکنندگان مرغ گوشتی در واکنش به اخباری که طی روزهای گذشته درخصوص مرغ صد هزار تومانی مطرح شده ، گفت: این دست از اخبار در حد شایعه است و اصلا اخبار موثق و معتبری نیستند و موضوع کمبود نهاده های دامی هم که به این موضوع ارتباط داده شده ، مشکل امروز و دیروز این صنف نیست. هر چند طی سالهای گذشته برای صنعت دام و طیور کشور مشکلات اساسی ایجاد کرده است.
صدرا علی اکبر خانی، مدیرعامل اتحادیه سراسری مرغ داران تخم گذار با بیان اینکه قیمت هر کیلو تخم مرغ ، امروز با حساب ده درصد سود برای مرغ دار ما باید ۱۸ هزار و ۳۰۰ تومان باشد، گفت : بارها ما این پیشنهاد را برای دولت با آنالیز قیمت ها مطرح کرده ایم ، اما قیمت تخم مرغ همچنان سرکوب می شود تا در دولت بعدی برای آن تصمیم گیری شود. علی اکبر خانی با بیان اینکه در ایران واردات تخم مرغ انجام نمی شود، گفت: ما در تولید تخم مرغ رتبه نهم جهان را داریم و میزان تولیدات سالانه ما یک میلیون و پنجاه هزار تن است و مصرف داخل ما در کنار مصارف صنعتی حدود یک میلیون تن است و در سال حدود پنجاه هزار تن صادرات تخم مرغ داریم که این میزان صادرات هم برای تثبیت قیمت و تعادل و تنظیم بازار انجام می شود.