به گزارش CNN فارسی، هنوز مشخص نیست کدام اظهار نظر یائیر لاپید، وزیر خارجه اسرائیل همتای ایرانی او را برآشفته است. لاپید یک روز پیش از آن گفته بود که مذاکرات احیای برجام بهاحتمال برای اسرائیل نتیجه مطلوبی نخواهد داشت.
لاپید گفته بود: «ارزیابی ما این است که ایران و قدرتهای جهانی مایل به احیای برجام هستند و به نظر میآید که این اتفاق بهزودی روی دهد.»
وزیر خارجه اسرائیل افزود بود: «نخستوزیر، وزیر دفاع و من گفتهایم که با هیچ توافقی مخالف نیستیم و یک توافق خوب، خوب است. مذاکرات متمرکزی درباره این که توافق خوب شامل چه چیزهاییاست، در جریان است. جهان، از جمله طرفین مذاکرات [به مواضع اسرائیل] گوش میدهد. از نظر ما مذاکرات وین به نتیجه مطلوبی برای اسرائیل دست نخواهد یافت، اما به طور مداوم در تلاشیم با کمک کسانی که در آن دخیل هستند، نتیجه را برای اسراییل بهبود ببخشیم.»
وزیر خارجه اسرائیل در پاسخ به همتای ایرانی بهتأکید گفته بود که جمهوری اسلامی ایران قادر به نابودی اسرائیل نیست.
حسین امیرعبداللهیان، وزیر خارجه جمهوری اسلامی در پاسخ به همتای اسرائیلی خود در صفحه خود در توییتر اظهارات یائیر لاپید را “آشفته” خواند و افزود که مصداق این ضربالمثل معروف ایرانی است که میگوید: «شتر در خواب بیند پنبهدانه، گهی لپ لپ خورد گه دانه دانه.»
یائیر لاپید، وزیر خارجه اسرائیل روز سهشنبه ۱۴ دی (۴ ژانویه) در پاسخ به توییت امیرعبداللهیان نوشت: «رژیم افراطی ایران تهدید به نابودی اسرائیل میکند، اما مثل همیشه در این نبرد شکست خواهد خورد. رهبری شکستخورده رژیم، ایران را از درون ویران میکند. مردم ایران باید بدانند که ج.ا دلیل زندگی فلاکتبار آنها است.»
لاپید سپس در این توییت افزود: «به قول سعدی شاعر ایرانی: اصل بد نیکو نگردد زانکه بنیادش بد است»
مذاکرات هستهای وین با هدف بازگشت ایران و آمریکا به توافق برجام پس از یک وقفه چند روزه به مناسبت سال نو میلادی، روز دوشنبه ۱۳ دی از سر گرفته شد.
پنج قدرت هستهای عضو دائم شورای امنیت سازمان ملل متحد در بیانیه مشترکی که ۱۳ دی منتشر شد تاکید کردهاند که بر سر جلوگیری از گسترش بیشتر سلاحهای اتمی اتفاق نظر دارند.
این پنج کشور میگویند “عمیقا اعتقاد دارند” که باید مانع گسترش سلاح اتمی شد و برای رایزنی درباره آن در نشستی که قرار است امسال برگزار شود و فرانسه هماهنگی آن را برعهده گرفته، شرکت خواهند کرد.
جنگ اتمی، پیروزی ندارد
از زمان امضای پیمان منع گسترش سلاح هستهای (انپیتی) در سال ۱۹۶۸ تا کنون به ندرت پیش آمده که پنج قدرت جهانی دارنده رسمی سلاح اتمی بیانیه مشترکی صادر کنند.
آمریکا، روسیه، چین، بریتانیا و فرانسه در بیانیه مشترک خود تاکید کردهاند که یک جنگ اتمی پیروزی نخواهد داشت و به همین دلیل نباید آغاز شود.
امضاءکنندگان بیانیه اتفاق نظر دارند، از آنجا که استفاده از سلاح اتمی پیامدهای گستردهای دارد این گونه جنگافزارها “تا زمانی که هنوز وجود دارند” باید تنها برای “اهداف دفاعی، بازدارندگی حملههای تجاوزکارانه و جلوگیری از وقوع جنگ” به کار گرفته شوند.
پنج عضو دائم شورای امنیت در بیانیه مشترک همچنین بر عملکرد نظارتی خود بر تولید و استفاده از جنگافزار هستهای و تعهدات خود مطابق پیمان منع گسترش سلاحهای اتمی تاکید کردهاند.
جمهوری اسلامی شرط موفقیت این مذاکرات را برآورده شدن درخواستهایی نظیر لغو کامل تحریمها عنوان کرده بود که آمریکا و کشورهای اروپایی آنها را غیرقابل قبول دانستهاند.
چندی پیش میخائیل اولیانف، نماینده روسیه در مذاکرات وین گفته بود که این کشور و چین، ایران را متقاعد کردهاند که درخواستهای حداکثری خود را برای به نتیجه رسیدن احیای برجام کنار بگذارد.