به گزارش CNN فارسی رئیس نیروی دریایی آلمان که گفته بود رئیس‌جمهوری روسیه لایق احترام است و کی‌یف هرگز نمی‌تواند کریمه الحاق شده به مسکو را پس بگیرد، پس از انتقادهای گسترده از سمتش استعفا داد.

به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزرای رویترز، آدمیرال کای-آخیم شونباخ، فرمانده نیروی دریایی آلمان در بیانیه‌ای گفت: من از کریستینه لامبرشت، وزیر دفاع خواستم تا فورا مرا از مسوولیت‌هایم کنار بگذارد و وزیر هم درخواست مرا پذیرفته است.

اظهارات جنجالی شونباخ درباره ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهوری روسیه جمعه گذشته در اندیشکده‌ای در هند مطرح و ویدیوی آن در رسانه‌های اجتماعی منتشر شد. این اظهارات در زمان حساسی مطرح می‌شود، وقتی که روسیه با ده‌ها هزار نیرو در مرزهای با اوکراین صف‌آرایی کرده است.

فرمانده نیروی دریایی آلمان نگرانی کشورهای غربی درباره حمله روسیه به اوکراین را ”بیهوده” توصیف کرده بود. او گفته بود: آنچه ولادیمیر پوتین، رئیس جمهوری روسیه می‌خواهد، احترام در شرایط برابر است.

او با بیان اینکه روسیه یک کشور قدیمی و مهم است، تاکید کرده بود: خدای من، احترام گذاشتن به دیگران کم هزینه و شاید بی‌هزینه باشد… کاری ندارد که احترامی که او می‌خواهد و احتمالا لایق آن هم هست، به او بدهیم.

این نظامی ارشد آلمان گفته بود: باید به اقدامات روسیه در خصوص اوکراین رسیدگی کرد، اما شبه جزیره کریمه دیگر از دست رفته است و باز نمی‌گردد و این یک حقیقت است.

دریادار شونباخ همچنین گفته بود جنگ قاره‌ای بعدی ممکن است در چند دهه آینده باشد. او در کنفرانسی در مؤسسه مطالعات دفاعی منوهار پاریکار هند گفته بود: فکر می‌کنم یک جنگ (قاره‌ای) رخ خواهد داد، شاید نه در دو یا سه سال آینده، بلکه در ۱۰ تا ۲۰ سال آینده.

این نظامی آلمانی در این رابطه گفته بود که به نظر او، مشارکت‌های دوجانبه “هیچ معنایی ندارد.” شونباخ گفت: کشورها باید “اتحادیه‌های نزدیک‌تری” ایجاد کنند.

شونباخ اما یک روز بعد، از اظهارات خود عقب نشست و در صفحه شخصی خود در توییتر نوشت: چیزی برای تفسیر وجود ندارد، این یک اشتباه آشکار بود. اظهارات عجولانه من در هند، فشار زیادی را به جایگاهم وارد کرد. استعفای من ضروری است تا از خسارت بیشتر به نیروی دریایی آلمان، نیروهای آلمان و به ویژه جمهوری فدرال آلمان جلوگیری به عمل آید.

در همین خصوص، سخنگوی وزارت دفاع آلمان هم گفت که سخنان شونباخ، “با مواضع این وزارتخانه مطابقت ندارد.”

احضار سفیر آلمان

وزارت خارجه اوکراین روز شنبه (۲۲ ژانویه) اعلام کرد که مقام‌های دولت این کشور در گفت‌وگو با آنکا فلدهوزن، سفیر آلمان در اوکراین، به صراحت اعلام کرده‌اند که اظهارات فرمانده نیروی دریایی آلمان ”کاملا غیرقابل قبول” است.

وزارت خارجه اوکراین همچنین در جریان احضار سفیر آلمان، “ناامیدی عمیق” خود را از مخالفت آلمان برای تحویل تسلیحات به اوکراین ابراز کرد.

مخالفت آلمان با ارسال تسلیحات به اوکراین، باعث ایجاد تنش بین کی‌یف و برلین شده است. با توجه به استقرار گسترده نیروهای روسیه در مرز اوکراین، دولت کی‌یف از مدت‌ها پیش از آلمان درخواست کرده تا تجهیزات دفاعی و نظامی لازم را برای اوکراین ارسال کند.

این در حالی است که دولت آلمان می‌گوید که سلاح‌های مرگبار نباید به مناطق بحران‌زده انتقال داده شوند. در همین خصوص، کریستینه لامبرشت، وزیر دفاع آلمان روز شنبه بار دیگر تاکید کرد: برلین فعلاً قصد تحویل تسلیحات به اوکراین را ندارد.

او تاکید کرد که درباره این مسئله، در دولت آلمان ”اتفاق نظر” وجود دارد.

دمیترو کولبا، وزیر خارجه اوکراین اما برلین را به ”تشویق” اقدامات پوتین و تضعیف اتحاد در میان کشورهای غربی متهم می‌کند.

تکذیب طرح خروج کارمندان سفارت آلمان از اوکراین

خبرگزاری آسوشیتدپرس هم گزارش داد که با وجود بالا گرفتن تنش میان آلمان و اوکراین، دولت آلمان فعلا اقدامی برای خروج کارمندان سفارت خود و خانواده‌های آنها از کی‌یف انجام نمی‌دهد.

یک مقام وزارت خارجه آلمان به آسوشیتدپرس می‌گوید: ما به دقت مشاهده می‌کنیم که شرایط امنیتی کارمندان سفارت آلمان در کی‌یف به چه ترتیب است و در این زمینه، به طور مرتب با شرکای اروپایی و بین‌المللی خود در ارتباط هستیم.

پیشتر روزنامه بیلد، چاپ آلمان گزارش داده بود که وزارت خارجه این کشور بر روی طرح خارج کردن بستگان کارمندان سفارت آلمان از اوکراین کار می‌کند.

آنالنا بربوک، وزیر خارجه آلمان هم هفته پیش در جریان سفر به اوکراین خواستار حل و فصل دیپلماتیک مناقشه این کشور با روسیه شد.

او از آمادگی برای مذاکرات جدی با روسیه خبر داد و گفت،‌ البته “بدیهی است که تمامیت ارضی اوکراین قابل مذاکره نیست”. بربوک هشدار داد که هرگونه “تجاوزی هزینه سنگینی برای حکومت روسیه به بار خواهد آورد”.

دیدگاهتان را بنویسید