به گزارش CNN فارسی عبدالقهار بلخی، سخنگوی وزارت خارجه دولت طالبان گفته است که در حال حاضر مشکلات فنی میدان هوایی کابل رفع شده است. آقای بلخی همچنین گفته است دولت طالبان آماده هرگونه همکاری با شرکتهای خصوصی در این زمینه است.
آقای بلخی در حالی از شرکتهای هوایی خواسته است که خدماتشان را از سر بگیرند که تا هنوز توافقی میان ترکیه و قطر روی اینکه کدام کشور مسئولیت امنیتی و کدام کشور مسئولیت فنی میدان هوایی کابل را به عهده خواهد داشت، به دست نیامده است. پیشتر (۲۳ شهریور) به نقل از محمد بن عبدالرحمن آل ثانی، وزیر خارجه و معاون نخست وزیر قطر، گزارش شد که گفته بود تا حالا گفتوگو در مورد میدان هوایی/فرودگاه کابل میان گروه طالبان، ترکیه و قطر جریان دارد ولی احتمال همکاری کشورهای بیشتری وجود دارد.
در سالهای اخیر شرکتهای هوایی امارات، ترکیه، پاکستان، هند به افغانستان به مقاصد کشورهای خود و از کشور خود به مقاصد مختلف در افغانستان پروازهای منظم داشتند. شرکتهای خصوصی افغانستان مانند کام ایر هم در کنار آریانا، شرکت هوایی دولتی فعالیت داشتند.
آخرین پرواز عادی از میدان هوایی کابل پیش از ظهر ۱۵ آگست/اوت، در حالیکه گروه طالبان وارد شهر کابل شده بودند، انجام شد.
بعد از اینکه گروه طالبان در ۱۵ اوت/اگست، وارد کابل شد، آمریکا کنترل فضای افغانستان و بخش نظامی میدان هوایی کابل را به دست داشت. با خروج نیروهای آمریکایی به تاریخ ۳۰ اگست، کنترل مطلق میدان هوایی کابل به دست طالبان افتاد.
از همان روز تا کنون همه پروازهای تجاری متوقف شده است. در روزها و هفتههای گذشته، هواپیماهای تجاری و نظامی با حمل کمکهای بشردوستانه و گاهی مقامهای کشورهایی مانند پاکستان، قطر، امارات و آمریکا را به افغانستان برده اند، اما مردم عادی تا حالا در داخل افغانستان گیر مانده اند.
مرزهای زمینی افغانستان با پاکستان و ایران تقریبا بسته است. مرز افغانستان با پاکستان به ویژه دچار مشکلات زیادی است. مردم با وجود ویزا، اجازه ورود به پاکستان را نمییابند.