به گزارش CNN فارسي ، طبق نتایج نهایی انتخابات پارلمانی لبنان که روز سهشنبه ۲۷ اردیبهشت اعلام شد، سه گروه حزبالله، جنبش شیعی امل و حزب مسیحی جنبش میهنی آزاد و همچنین نامزدهایی که با حضور نظامی حزبالله در کشور مخالفتی ندارند، توانستند ۶۲ کرسی از ۱۲۸ کرسی پارلمان را کسب کنند.
این در حالی است که این گروهها در پارلمانی که بر اساس انتخابات سال ۲۰۱۸ تشکیل شد، ۷۱ کرسی داشتند.
بسام مولوی، وزیر کشور لبنان، در یک نشست مطبوعاتی اعلام کرد که حزبالله و متحدانش نتوانستند ۶۵ کرسی لازم برای حفظ اکثریت پارلمانی را به دست آوردند.
از دست دادن ۹ کرسی که منجر به از دست دادن اکثریت پارلمانی برای حزبالله و متحدانش شده، از سوی ناظران و رسانهها به عنوان یک «شکست بزرگ» و «غافلگیری در لبنان» توصیف شده است.
انتخابات پارلمانی روز یکشنبه، اولین رایگیری در لبنان پس از فروپاشی اقتصادی این کشور و همچنین انفجار بندر بیروت برگزار شد که در هر دو، حزبالله لبنان و متحدانش به عنوان طبقه حاکم متهماند.
نمایندگان مستقل حامی اصلاحات که برآمده از صفوف اعتراضات مردمی سال ۲۰۱۹ هستند، توانستند ۱۲ کرسی را به دست بیاورند.
همچنین روز دوشنبه، آنتوانت جعجع، رییس دفتر مطبوعاتی حزب مسیحی «نیروهای لبنانی» که مخالف سرسخت حزبالله به شمار میرود، اعلام کرد این حزب تاکنون دستکم ۲۰ کرسی پارلمان را به دست آورده و به اولین حزب مسیحی پارلمان تبدیل شده است.
این در حالی که این حزب در انتخابات سال ۲۰۱۸، پانزده کرسی به دست آورده بود.
جنبش میهنی آزاد که طی این سالها همواره بزرگترین حزب مسیحی پارلمان لبنان و متحد حزبالله بوده، ۱۶ کرسی به دست آورد که نسبت به ۱۸ کرسی در انتخابات سال ۲۰۱۸، یک شکست برای این حزب محسوب میشود.
حزبالله و جنبش امل هم توانستند ۲۷ کرسی را از آن خود کنند.
در حالی که حدود ۳.۹ میلیون لبنانی بالای ۲۱ سال در داخل خاک لبنان واجد شرایط رایدهی بودند، وزیر کشور لبنان آمار نهایی میزان مشارکت داخلی در انتخابات پارلمانی روز یکشنبه را ۴۱ درصد اعلام کرد.
هفته گذشته لبنانیهای خارج از کشور در این انتخابات شرکت کردند.
رسانهها یکی از دلایل مشارکت پایین مردم در انتخابات را تحریم گروههایی از رایدهندگان سنی در این انتخابات پس از کنارهگیری سعد حریری، سیاستمدار پرنفوذ سنی، از عرصه سیاست لبنان میدانند.
پارلمان آینده باید پیش از معرفی نخست وزیر، ریاست پارلمان را که از سال ۱۹۹۲ در اختیار نبیه بری بوده، انتخاب کند.
همچنین امسال دوره ریاست جمهوری میشل عون در ماه اکتبر به پایان میرسد و قرار است جانشین او انتخاب شود.
انتخابات پارلمانی لبنان در حالی برگزار میشود که بانک جهانی بحران کنونی این کشور را بدترین بحران اقتصادی لبنان از سال ۱۸۵۰ توصیف کرده است.
سقوط ارزش پول ملی و فروپاشی خدمات عمومی بسیاری از لبنانی را مجبور به ترک کشورشان کرده است. همچنین اکنون سه چهارم مردم لبنان زیر خط فقر هستند.