طبق گزارش اطلاعاتی مرکز تحلیل‌های جهانی نروژ که به سازمان ملل ارائه شده و به مشاهده سرویس جهانی بی‌بی‌سی رسیده است، نیروهای طالبان در صورتی که نتوانند فرد مورد نظر خود را پیدا کنند، به تهدید خانواده‌های آنها اقدام می‌کنند.

دویچه‌ وله اعلام کرد نیروهای طالبان که به دنبال یکی از روزنامه‌نگاران این شبکه در کابل بودند، یکی از اقوام او را کشته و یک نفر دیگر را به شدت زخمی کردند. بنابر این گزارش، این روزنامه نگار در زمان این حمله در آلمان بود و در حال حاضر بقیه افراد خانواده این روزنامه‌نگار نیز در حال فرار هستند.

در همین حال، گاردین گزارش داد به بیش از ۱۰۰ محافظ امنیتی سفارت بریتانیا در افغانستان اعلام شده که دولت بریتانیا از آنان محافظت نخواهد کرد، زیرا درپی سقوط کابل، همکاری گارداورد، شرکت پیمانکار آنها، با سفارت بریتانیا پایان یافته است.

احمد شهید،‌ بازرس ویژه سازمان ملل متحد در امور آزادی‌های مذهبی، در توییتی در واکنش به گزارش‌ها درباره تصمیم بریتانیا در عدم حمایت از محافظان سفارت پس از سقوط کابل، اوضاع افغانستان را «شکست اخلاقی» کسانی دانست «که طی ۸۰ سال اخیر وعده مبارزه با شرارت و دفاع از انسانیت داده بودند.»

از سوی دیگر، سی‌ان‌ان به نقل از چندین مقام طالبان گزارش داد در پی انتشار ویدیوهایی در فضای مجازی، از آنچه که گفته می شود تظاهرات صدها نفر از مردم شهر خوست افغانستان علیه سلطه طالبان بر این کشور بوده، این گروه برای «مدتی نامشخص» در سراسر این شهر مقررات منع آمد و شد اعمال کرده است.

در همین حال، وال استریت ژورنال به نقل از دو منبع آگاه گزارش داد که بیش از ۲۰ مقام وزارت خارجه آمریکا در کابل، در ۱۳ ژوئیه، ۲۲ تیر، در نامه‌ای داخلی به آنتونی بلینکن، وزیر خارجه، هشدار داده بودند که کابل پس از خروج آمریکا در ۳۱ اوت می‌تواند به سرعت سقوط کند.

به گفته این دو منبع آگاه، این نامه با هشدار نسبت به پیشروی‌های سریع طالبان، برای کاهش وخامت اوضاع و نیز خروج اضطراری شهروندان آمریکا و کارکنان افغانستانی ایالات‌متحده، پیشنهادهایی را ارائه کرده بودند.

به گزارش رویترز به نقل از یک مقام‌ آمریکایی، بر اساس ارزیابی اطلاعات فعلی، تصور می‌شود طالبان بیش از دو هزار خودروی زرهی، بالغ بر ۴۰ هواپیما شامل بالگردهای تهاجمی و چندین فروند پهپاد‌ نظامی را تحت کنترل خود درآورده‌اند.

تام کاتن، سناتور جمهوری‌خواه آمریکا در مورد واکنش رییس‌جمهوری آمریکا به بحران افغانستان گفت اکنون زمان آن فرا رسیده که بایدن به ارتش اجازه دهد تا این تحقیر را متوقف کنند، محدوده فرودگاه کابل را گسترش دهند و آمریکایی‌هایی را که در پشت خطوط دشمن گیرافتاده‌اند، نجات دهند.

روز پنج‌شنبه، جو بایدن و همتای فرانسوی‌‌اش، امانوئل مکرون، در تماسی ضمن بررسی وضعیت افغانستان و روند خارج کردن اتباع خارجی و شهروندان افغانستانی تحت خطر، توافق کردند که تلاش‌ها برای رسیدگی به چالش‌های انسانی، سیاسی و ضد تروریسم در افغانستان را افزایش دهند.

دومینیک راب وزیر خارجه بریتانیا، نیز در بیانیه‌ای اعلام کرد که وزرای خارجه کشورهای عضو گروه هفت از جامعه بین‌المللی خواستند تا با ماموریت مشترک برای جلوگیری از تشدید بحران در افغانستان متحد شوند.

دیدگاهتان را بنویسید