طبق بیانیه ای از یک کارشناس مسائل اقتصادی: مشکلات فعلی ایران که امروزه به مدل های متفاوای خودش را بروز داده است، از افزایش غیرقابل تحمل نرخ بیکاری، بزهکاریهای اجتماعی و مسایل سیاست و… تا تبدیل شدن داشتن یک خودرو به رویا برای بسیاری از مردم، همه اثر سیاستهایی است که در بازه ی یک دوره طولانیِ حدودا ۲۵ساله اتخاذ شده است.
به گزارش ایلنا، بهمن آرمان گفت: بخش بزرگی از مردم ایران امروز در زیر خط فقر زندگی میکنند و اقتصاد ایران به سمت هندی شدن حرکت میکند، یعنی دو قشر بیشتر وجود ندارد؛ دارا و ندار و متاسفانه باید بگوییم که این اتفاق روز به روز در حال تشدید است. طبقه متوسط را از دست دادهایم.
وی افزود: سیاست تمایل به شرق و وابستگیِ شدید به روسیه و چین برای ما دستاوردی نداشت. روسها حتی در زمانی که متعهد شدند نیروگاههای رامین در اهواز و شهید منتظری در اصفهان که در زمان شوروی سابق ساخته شده بودند را بازسازی کنند و ظرفیت آنها را بالا ببرند، این کار را انجام ندادند. آنها حتی در خصوص راهآهن بسیار استراتژیک «اینچه برون» به «گرمسار» که آسیای میانه را به شبکهی راهآهن ایران یا در اصل به بندر امام و بندر عباس وصل میکند، اقداماتی که قرار بود را انجام ندادند.
بهمن آرمان با بیان اینکه این موارد نشان میدهد که سیاست گرایش به شرق دستاوردی برای ما نداشته است، گفت: ما با این کار خودمان را از تکنولوژی و دانش روز جهان محروم کردیم. اگر از این دانش استفاده کرده بودیم الان شاهد موج اعتراضات در خوزستان نبودیم. اگر تکنولوژی بود مجبور نبودیم تالاب هورالعظیم را خشک کنیم تا چینیها بتوانند چاه نفت استخراج کنند. مگر چاه نفت در زیر دریا استخراج نمیشود؟
این اقتصاددان تصریح کرد: همین گرایش به شرق ما را در موقعیت ضعیف قرار داد بنابراین سرمایهگذاری نشد، تولید افزایش پیدا نکرد، از شیوههای نوین آبیاری به ویژه آبیاری زیرسطحی که میتواند میزان مصرف آب را تا نصف کاهش دهد و میزان برداشت هر واحد سطح را تا ۴۰درصد بالا ببرد، استفاده نکردیم. ما به این دلیل که به دانش روز جهان وصل نبودیم نتوانستیم اقدامات مناسب انجام دهیم. به همین خاطر میبینیم یکباره بحران قیمت مرغ به وجود میآید و میگویند این بحران برای این به وجود آمده که ۸۵درصد از نهادههای دامی ما وارداتی هستند.
در ادامه آرمان بیان کرد امیدواریم یک تیم تکنوکرات غیرسیاسی در راس وزارتخانههای اقتصادی قرار بگیرد تا در نهایت ما بتوانیم از این بحرانی که با آن روبرو هستیم و موجب وارد شدن خسارتهای سنگین مالی و روانی به جامعه و سیاست شده، جدا شویم.