به گزارش CNN فارسی سخنگوی وزارت خارجه ایران میگوید در جریان مذاکرات احیای برجام در وین، طرفها در حال تنظیم چهار «متن اصلی» هستند و «توافقات درباره ایدهها تا حدود بسیار زیادی انجام شده و در حال تبدیل به جملات و کلمات هستند».
سعید خطیبزاده که روز دوشنبه، ۲۷ دیماه در یک نشست خبری سخن میگفت، در عین حال تایید کرده که برخی اختلافات مهم و کلیدی «درباره رفع تحریمها» باقی مانده و دولت آمریکا را متهم کرده است که سرعت مناسبی در این زمینه ندارد و باید «تصمیمات سیاسی» بگیرد.
آقای خطیبزاده گفته است علاوه بر لغو تحریمهایی که در دوره ترامپ اعمال شده است، ایران خواستار تضمین درباره عدم خروج دوباره آمریکا از برجام، استفاده نکردن آمریکا از سازوکارهای برجام علیه برجام و تضمین بهرهمند شدن ایران از رفع تحریمها شده و این درخواستها را به صورت مکتوب ارائه داده است.
حسین امیرعبداللهیان، وزیر خارجه ایران، هم در گفتوگویی که امروز در رسانههای داخلی ایران منتشر شده، گفته است آمریکا «طرح نویی» در مذاکرات ارائه نکرده و «اگر ایران بتواند از مزایای اقتصادی توافق بهرهمند شود، تمامی طرفها هم بهرهمند خواهند شد».
خواسته لغو تمام تحریمهای اعمال شده توسط دولت ترامپ پیش از این نیز توسط مقامهای حکومت ایران اعلام شده بود ولی رابرت مالی، مذاکرهکننده ارشد آمریکا در مذاکرات وین گفته است دولت آمریکا تحریمهای ناقض برجام را لغو میکند و تحریمهایی را که با عناوین دیگر مانند «تروریسم» وضع شدهاند، نمیتواند لغو کند.
دور هشتم مذاکرات احیای برجام در وین با حضور نمایندگان ایران و کشورهای عضو برجام و همچنین حضور غیرمستقیم نمایندگان دولت آمریکا در جریان است. کشورهای غربی به ویژه آمریکا و فرانسه در روزهای اخیر بارها درباره کند بودن سرعت مذاکرات هشدار دادهاند.
آنتونی بلینکن، وزیر خارجه آمریکا نیز روز پنجشنبه هشدار داد که «فقط چند هفته» برای احیای برجام باقی مانده و در صورت شکست مذاکرات، واشینگتن آماده است گزینههای دیگر را مدنظر قرار دهد.
سخنگوی وزارت خارجه ایران در واکنش به اظهارات آقای بلینکن گفته است: «بلینکن بهتر از هر کسی میداند هر کشوری برای خودش پلان بی [طرح جایگزین] دارد و شاید پلان بی ایران برای آنها خیلی جذابیت نداشته باشد».