به گزارش CNN فارسی ، دفتر حقوق بشر سازمان ملل متحد با انتشار گزارشی درباره ارزیابی و تحلیل آماری قربانیان جنگ سوریه اعلام کرد که ۳۰۶ هزار و ۸۸۷ غیرنظامی از آغاز این جنگ در ماه مارس سال ۲۰۱۱ تا ۳۱ مارس سال ۲۰۲۱ کشته شدند.
میشل باشله، کمیسر عالی حقوق بشر سازمان ملل متحد گفت: «ارقام تلفات مربوط به درگیری در این گزارش صرفا مجموعهای از اعداد انتزاعی نیست بلکه بیانگر [فقدان] موجودات انسانی است.»
او گفت: «مرگ هر یک از این کشتهشدگان غیرنظامی، تأثیر و تأثر عمیقی بر خانواده و جامعهای که آنها به آن تعلق داشتند، بر جای خواهد گذاشت.»
طبق این گزارش، آمار ارائه شده مربوط به سربازان و شبهنظامیان کشته شده نیست و نظامیان کشته شده در جنگ سوریه نیز تعدادشان به دهها هزار نفر میرسد.
همچنین این آمار شامل کشتهشدگانی نمیشود که از سوی خانوادههایشان بدون اطلاع مقامها دفن شدهاند.
همزمان با این گزارش سازمان ملل متحد، گزارش دیگری از کشته شدن بیش از ۱۰۰ نفر از جمله تعداد بسیاری از زنان در یک اردوگاه شمال شرق سوریه در مدت ۱۸ ماه گذشته منتشر شد.
عمران رضا، هماهنگکننده سازمان ملل متحد در امور سوریه اعلام کرد اردوگاه الهول که تحت کنترل نیروهای کردهای سوریه است، به طور فزایندهای ناامن شده و در میان بازداشتشدگان در این اردوگاه، کودکان نیز حضور دارند.
الهول قرار بود یک بازداشتگاه موقت باشد اما حدود ۵۶ هزار نفر هنوز در آن نگهداری میشوند. اکثریت این افراد را سوریها و عراقیها تشکیل میدهند. برخی از این افراد با گروه دولت اسلامی (داعش) که بخشهایی از سوریه و عراق را تصرف کرده بودند ارتباط دارند. بقیه بازداشتشدگان شهروندان دیگر کشورها هستند که بچهها یا سایر بستگان اعضای داعش را تشکیل میدهند.
استانداری نینوا ۳۱ خرداد ماه از بازگشت ۱۵۰ خانواده اعضای داعش از این اردوگاه به عراق خبر داد. رفعت سمو، معاون استانداری نینوا، به رسانههای عراقی گفت اوایل ماه آینده میلادی ۱۵۰ خانواده دیگر شامل ۶۰۰ نفر، از این اردوگاه در سوریه تحویل مقامات عراقی داده خواهند شد.
به گفته این مقام عراقی، این خانوادهها قرار است در اردوگاه «جدعه-۱» در حاشیه استان نینوا مستقر شوند.
دولت عراق تاکنون حدود ۵۰۰ خانواده عراقی را از اردوگاه الهول به این کشور منتقل کرده که تحت برنامههای بازپروری و مراقبت قرار دارند.
سازمان امنیت ملی عراق اما از همه کشورها خواسته است شهروندان خود را از این اردوگاه خارج کنند تا زمینه برچیدن هر چه سریعتر آن فراهم شود.
هماهنگکننده سازمان ملل متحد در امور سوریه که بارها از اردوگاه الهول بازدید کرده، به خبرنگاران در ژنو گفت حدود ۹۴ درصد بازداشتشدگان در این اردوگاه، زن و کودک هستند.
به گفته عمران رضا، ۱۴/۶ میلیون نفر از مردم این کشور اکنون به کمکهای بشردوستانه نیاز دارند که این تعداد نسبت به سال گذشته ۱/۲ میلیون نفر بیشتر شده است.
علاوه بر کشتهشدگان و زخمیشدگان جنگ سوریه، میلیونها سوری به دنبال این جنگ داخلی از خانههای خود آواره شدند.
رژیم بشار اسد در آغاز اعتراضات مسالمتآمیز در این کشور را با بهرهگیری از تمام توان امنیتی و نظامی خود با حمایت ضمنی جمهوری اسلامی سرکوب کرد. پس از وارد شدن مبارزات مخالفان به فاز مسلحانه نیز حمایت جمهوری اسلامی از دولت سوریه آشکارتر از پیش و به شکل نظامی ادامه یافت. روسیه نیز با حمایت از اسد، به ماندن او در قدرت کمک کرد.