در این دادخواست، «اوون دیاز» که در سالهای ۲۰۱۵ و ۲۰۱۶ به عنوان کارمند قراردادی در تسلا مشغول فعالیت بوده، ادعا کرده با تبعیضهای دوران «جیم کرو» روبهرو شده، که در آن اهانتهای نژادی وجود داشته است . او ادعا میکند که کارکنان تسلا نقاشیهایی از «سواستیکا» (علامت صلیب شکسته)، نقاشیهای نژادپرستانه و کارتونهای توهینآمیز در اطراف کارخانه قرار دادهاند و سرپرستان از این مسئله غافل بودهاند.
هیئت منصفه به دیاز ۶.۹ میلیون دلار به عنوان تنش احساسی اهدا کرد و ۱۳۰ میلیون دلار مجازات تسلا تعیین شد. وکیل دیاز میگوید:
دیاز به نیویورک تایمز گفته: «چهار سال طول کشید تا به این نقطه رسیدیم. انگار وزن زیادی از روی دوشم برداشته شده است.»
تسلا در پاسخ به این حکم، ادعاهای مطرح شده را در پست وبلاگی که توسط «والری کپرز ورکمن»، معاون منابع انسانی این شرکت نوشته شده، کم اهمیت جلوه داد. او در این پست نوشت:
«علاوه بر آقای دیاز، سه شاهد دیگر که همگی از کارکنان غیرقراردادی تسلا بودند، در محاکمه شهادت دادند که در کارخانه فریمانت ناسازگاریهای نژادپرستانه شنیده میشود. در حالی که تمام آنها موافق بودند که استفاده از برخی کلمات در محل کار مناسب نیست، اما عقیده دارند که این شیوه گفتار به صورت دوستانه و معمولا توسط همکاران آفریقایی-آمریکایی استفاده میشود.»
با این وجود، تسلا به شکایات آقای دیاز پاسخ میدهد و دو پیمانکار خود را اخراج و دیگری را تعلیق میکند. همچنین به گفته تسلا، این شرکت در سالهای ۲۰۱۵ و ۲۰۱۶ بدون نقص نبوده، اما تاکنون راه طولانی را طی کرده است.