به گزارش CNN فارسی، در شرایطی که لبنان در انتظار بازگشت سفرای عربستان سعودی و کویت است و مقامهای لبنانی تضمینهای دیپلماتیکی در این زمینه از ریاض دریافت کردهاند، هیاتی از شرکت کشتیرانی جمهوری اسلامی به بیروت سفر کرده تا اظهارات هفته گذشته حسین امیرعبداللهیان وزیر خارجه جمهوری اسلامی را عملی کند. امیرعبداللهیان در دیدار با مقامات لبنانی بر تحکیم حضور ایران و اطمینان دادن به متحدان تهران برای مرحله پس از توافق برجام تاکید کرده بود.
دفتر اطلاعرسانی وزیر حمل و نقل لبنان در اقدامی بحث برانگیز اعلام کرد که «پس از گفتوگو با هیات شرکت کشتیرانی جمهوری اسلامی، مرحله جدیدی از افقهای همکاری مشترک با جمهوری اسلامی را آغاز کردهایم به ویژه آنکه لبنان دارای موقعیت جغرافیایی ویژهای در شرق دریای مدیترانه است».
کشتیهای ایرانی به دلیل تحریمهای آمریکا نمیتوانند در بنادر لبنان پهلو بگیرند. از این رو، وزیر حمل و نقل لبنان نیز تاکید کرد که این وزارت با شرکتهای دریایی ایرانی در چارچوب «قانون لبنان» همکاری خواهد کرد.
وزیر حمل و نقل لبنان گفته است: چگونه است که کشتیهای ایرانی میتوانند پس از عبور از کانال سوئز محمولههای خود را در شهر دمیات تخلیه کنند، سپس از لبنان می گذرند و به لاذقیه و از آنجا به استانبول می روند، اما این کشتی ها نمیتوانند در بنادر بیروت پهلو بگیرند؟
این اظهارات با واکنش و نارضایتی شماری از کاربران لبنانی در رسانههای اجتماعی و همچنین رسانههای این کشور روبهرو شد.
برخی از وزیر حمل و نقل پرسیدهاند که چرا از بین همه کشورها ایران برای همکاری انتخاب شده است. شمار دیگری نیز سوال کردهاند چرا این همکاری با ایران همزمان با تلاش لبنان برای عادیسازی روابطش با کشورهای عربی خلیج فارس صورت میگیرد.
وزارت حملونقل لبنان یکی از مهمترین وزارتخانههای خدماتی برای گروه حزبالله محسوب میشود.
به باور برخی تحلیلگران، سفر هیات کشتیرانی جمهوری اسلامی به بیروت ابعاد سیاسی و اقتصادی دارد و نه تنها به ارتقای ناوبری دریایی میان تهران و بیروت، بلکه به پروژههای دیگری که جمهوری اسلامی در پی دستیابی به آنها در لبنان است، مربوط می شود.