به گزارش CNN فارسی این تظاهرات برای سومین شب پیاپی از پنجشنبه شب تا کنون ادامه دارد و برغم اعزام نیروهای ویژه امنیتی به شهرهای محل برپایی تظاهرات، شهروندانِ جان به لب آمده همچنان به اعتراض‌های خود ادامه می‌دهند.

اهواز، سوسنگرد،‌ کرخه، شاوور، شادگان، کوت عبدالله، کوت سید نعیم، حمیدیه و شوش از جمله شهرهایی بودند که شنبه شب به صحنه تظاهرات نسبت به سوء مدیریت و مسئله بی‌آبی تبدیل شد.

استان خوزستان سال‌ها است که با مشکل منابع آبی روبرو است و شدت گرفتن گرمای هوا در تابستان امسال و نیز کمبود بارش باران در سال جاری تحمل این بحران را برای شهروندان بسیار دشوار کرده است.

تظاهرات سه شب گذشته شماری از ساکنان این استان در اعتراض به بحران موجود که بعضا با سر دادن شعارهایی علیه مقامات جمهوری اسلامی نیز آمیخته شده برخورد خشونت‌آمیز نیروهای امنیتی را به همراه داشته است.

آخرین خبر غیر رسمی در خصوص قربانیان برخورد خشونت آمیز نیروهای امنیتی با این تظاهرات از کشته شدن دومین معترض بر اثر شلیک گلوله حکایت دارد.

https://twitter.com/hra_news/status/1416463022894297089

به ادعای فعالان حقوق بشری در ایران قاسم خضیری، نوجوان ۱۷ ساله اهوازی که در جریان اعتراض‌های جمعه شب به ضرب گلوله زخمی شده بود روز شنبه بر اثر شدت جراحات وارده در بیمارستان جان باخت.

پایگاه اطلاع رسانی حقوق بشر در ایران با استناد به اطلاعات برخی منابع محلی این خبر را در حساب توئیتری خود منتشر کرده است.

خبر مربوط به کشته شدن دومین معترض به بحران مدیریت و بی‌آبی در استان خوزستان هنوز به تایید مقامات رسمی و دولتی در ایران نرسیده است.

این در حالیست که خبرگزاری رسمی ایران پیش‌تر خبر کشته شدن نخستین قربانی این ناآرامی‌ها را به نقل از یک مسئول محلی تایید کرده بود.

ایرنا روز شنبه به نقل از سرپرست فرمانداری شادگان کشته شدن مصطفی نعیماوی یکی از جوانان معترض در این شهر را در جریان تظاهرات جمعه شب تایید کرد اما با انعکاس سخنان این مسئول دولتی مدعی شد که افرادِ به تعبیر او «فرصت طلب و اغتشاشگر» جوان شادگانی را به ضرب گلوله از پای درآورده‌اند.

همزمان با بالا گرفتن دامنه تظاهرات در شهرهای مختلف استان خوزستان منابع خبری از تشکیل جلسه ویژه شورای مدیریت بحران در این استان پشت درهای بسته خبر می‌دهند.

در این نشست که صبح روز یکشنبه برپا شده و رسانه‌ها اجازه پوشش آنرا ندارند گفته می‌شود که نمایندگانی از دولت، مجلس و کشاورزان به بررسی راه‌ حل‌های بحران آبی موجود پرداخته‌اند.

استاندار خوزستان: شاخص ۹۰ درصدی آب‌رسانی نادرست است

استاندار خوزستان نیز در تازه‌ترین سخنان خود «گله‌مندی» را حق مردم خوزستان دانسته و مدعی شده که «همه تلاش ما بر این است که آلام مردم را کم‌تر کنیم.»

قاسم سلیمانی‌دشتکی در بخش دیگری از سخنان خود گفت: « استان خوزستان شاخص آبرسانی ۹۰ درصد است از نظر ما قابل قبول نیست چرا که در برخی مناطق لوله کشی آب انجام شده است اما به دلیل اینکه یا چاه خشک شده یا شبکه فرسوده است و یا تاسیسات دچار نقص فنی است این لوله کشی فاقد آب است.»

وی همچنین با اشاره به موانع تامین آب برای بخش کشاورزی، مشکل عمده خوزستان را کشت‌های پر مصرف شلتوک عنوان کرد و افزود: «اگر بنا باشد کشت شلتوک در دستور کار باشد برای احشام سنگین به ویژه گاومیش ها، کشاورزی جایگزین و دیگر بخش ها آبی نمی رسد. ما چاره ای نداریم جز اینکه خواهش و تمنا کنیم که کشاورزان عزیز همکاری کنند و از کشت شلتوک پرهیز کنند.»

استاندار خوزستان سپس تصریح کرد «با پیگیری‌های به عمل آمده قرار شد هیاتی در سطح معاونین وزرا و مقامات عالی رتبه کشور به استان سفر کنند و خروجی تصمیمات این هیات مورد پذیرش مجموعه دولت و مقامات کشور خواهد بود.»

بررسی بحران توسط هیئت‌های مستقل سه قوه

از سوی دیگر محمد باقر قالیباف، رئیس مجلس ایران نیز روز یکشنبه در واکنش به بحران موجود در خوزستان گفت که رسیس کمیسیون انرژی پارلمان مامور رسیدگی ویژه به این موضوع شده است.

برخی رسانه‌های داخل ایران نیز اعلام کردند که سه هیئت مستقل از جانب دولت، قوه قضائیه و رئیس جمهوری منتخب با توجه به اعتراض‌های صورت گرفته کار رسیدگی به این بحران را آغاز کرده‌اند.

کمبود آب علاوه بر مشکلات معیشتی برای شهروندان و بحران در بخش کشاورزی،‌ دامداران در این مناطق را نیز دچار بحران کرده است.

تسنیم در گزارشی به نقل از مدیر عامل اتحادیه سراسری دامداران اعلام کرد که در استان خوزستان به علت کمبود آب گاومیش‌های یک دامدار تلف شدند و صاحب دام نیز با دیدن این صحنه در دم جان باخت.

شهروندان خوزستانی در حالی برای رساندن صدای اعتراض خود به وضعیت بحرانی موجود خطر برخورد‌های خشونت‌آمیز را به جان خریده و به خیابان آمده‌اند که نبود آب در کنار گرمای طاقت‌فرسا و کم سابقه امسال تحمل زندگی و معیشت برای آنها را بسیار دشوار کرده است.

این پست دارای یک دیدگاه است

  1. امیر

    چهل سال انقلاب کردن هنوز اب ندارن بعد حرف هسته‌ای میزنن

دیدگاهتان را بنویسید