به گزارش CNN فارسی، سازمان جهانی بهداشت استفاده از دو دارو دیگر را برای درمان کرونا توصیه کرد. باریسیتینیب نیاز به استفاده از دستگاه تنفس مصنوعی و سوتروویماب ریسک بستری شدن مبتلایان را کاهش میدهد.
محققان و کارشناسان سازمان جهانی بهداشت با اتکاء به تازهترین پژوهشها، دو داروی جدید را برای مداوای بیماران کرونایی تجویز و تایید کردند.
مجله تخصصی The BMJ مینویسد، مبنای این رهنمود، نتایج مطالعاتی هفت پژوهش مختلف روی بیش از ۴۰۰۰ بیمار است. طبق پژوهشها، باریسیتیب که اصولا برای درمان آرتریت روماتویید ساخته شده، میتواند نیاز بیماران کرونا به دستگاه کمک تنفسی را کاهش دهد. با این دارو، مبتلایان با روند حاد بیماری شانس بیشتری برای زنده ماندن خواهند داشت؛ ضمن آن که هیچ اثر جانبی نیز در مصرفکنندگان دیده نشده است.
باریسیتینیب دارویی ضدالتهاب است و تا کنون برای گروهی از بیماران مبتلا به روماتیسم مفاصل تجویز میشد. طبق توصیه WHO این دارو باید همراه با کورتیکواستروئیدها تجویز شود.
کارشناسان سازمان جهانی بهداشت استفاده از آنتیبادی مونوکلونال سوتروویماب را نیز برای مبتلایانی توصیه کردهاند که خطر بستری شدنشان در بیمارستان بالاست. این محصول، با نام تجاری Xevudy در اتحادیه اروپا نیز تایید شده است.
WHO قبلاً نیز استفاده از کوکتل آنتی بادی دیگری به نام casirivimab/imdevimab را نیز برای مداوای کرونا مفید اعلام کرده بود.
این سازمان در عین حال توصیه میکند که از دو داروی روکسولیتینیب و توفاسیتینیب استفاده نشود؛ زیرا مطالعات فعلی نشان دادهاند که آنها هیچ تاثیر مثبت بر درمان کووید۱۹ ندارند و مصرف توفاسیتینیب حتی ممکن است عوارض جانبی جدی و خطیر ایجاد کند.
اواخر دسامبر ۲۰۲۱ شرکت داروسازی فایزر خبر داده بود قرص پاکسلووید Paxlovid مجوز اضطرای تولید گرفته است. وزارت بهداشت آلمان نیز اعلام کرده داروی خوراکی پسکلووید در این کشور تا پایان ژانویه وارد بازار میشود.
با وجود عرضه قرص ها و دارو های ضد کرونا، مختصصان پزشکی و درمانی تاکید میکنند واکسیناسیون همچنان موثرترین روش پیشگیری و مقابله با کووید ۱۹ است.