به گزارش CNN فارسی در یک پرونده خبرساز، دادگاه عالی در هند حکم دولت ایالتی کارناتاکا مبنی بر ممنوعیت پوشش حجاب را در مدارس تایید کرد. این حکم میتواند در سراسر این کشور پیامدهایی به دنبال داشته باشد.
دادگاه عالی حکم داده که در اسلام پوشش حجاب جزو اصول نیست.
رای این محکمه پس از یک جدال چند ماهه بر سر حجاب صادر میشود.
پیشتر تصمیم یکی از مدارس هند مبنی بر ممنوعیت پوشش حجاب در هند سرآغاز اعتراضاتی شد که تنش میان هندوها و مسلمانان را افزایش داد.
اعتراضها پس از آن آغاز شد که شش دانشآموز در ناحیه “اودوپی” ایالت کارناتاکا در جنوب هند، به دلیل استفاده از حجاب اسلامی از حضور در کلاس درس منع شدند. این دانشآموزان به این موضوع اعتراض کردند و عکسهای آن در شبکههای اجتماعی بارها همرسان شد. سپس این اعتراضها فراگیر شد.
با فراگیر شدن اعتراضات، دولت برای مدتی مدارس را تعطیل کرد.
این موضوع پس از آن به دادگاه عالی کشیده شد که برخی از زنان مسلمان معترض با ارائه دادخواستهایی استدلال کردند که قانون اساسی هند حق پوشیدن روسری را برای آنها تضمین می کند.دادگاه این درخواستها را رد کرد و گفت که دولت ایالتی حق دارد برای دانش آموزان لباس فرم تجویز کند.
روز دوشنبه، پیش از صدور حکم دادگاه، دولت تجمعات بزرگ را محدود کرد.
دولت همچنین برای جلوگیری از تظاهرات موسسههای آموزشی را در برخی مناطق تعطیل کرد.
پیشبینی میشود با تقاضای تجدید نظر این حکم به دیوان عالی کشور فرستاده شود.
در هند هزاران نفر از مسلمانان که در اقلیت هستند، این جلسات را دنبال میکنند.
دادگاه عالی کارناتاکا در ابتدا به طور موقت پوشیدن “حجاب” از سوی مسلمانان و “شال زعفرانی رنگ” هندوها را در مدارس و کالجها ممنوع کرده بود.
این تصمیم سبب شد که چندین زن مسلمان در حین رسیدگی به این پرونده از حضور در کلاس درس و حتی شرکت در امتحانات صرفنظر کنند.
این مناقشه جامعه هند را دو قطبی کرد و منتقدان آن را تازهترین تلاش دولت ناسیونالیست هندو نارندرا مودی نخست وزیر برای به حاشیه راندن مسلمانان دانستند.
ملاله یوسف زی، برنده جایزه نوبل، در توئیتی درباره این موضوع، از رهبران هند خواست تا تصمیمی اتخاذ کنند که “از به حاشیهرانده شدن زنان مسلمان” جلوگیری شود.