با آمدن ب.ام.و X۴ توجه بازار به آن جلب شد و اگر با مقیاس نسبت آگهی هم بخواهیم حساب کنیم ناچاریم رئیس گروه شاسی بلندهای ب.ام.و را X۴ بدانیم. اما بر خلاف ب.ام.و X۴ تازه به دوران رسیده، X۱ ریزه میزه ، X۵ کم پیدا و X۶ که قیمت رویایی دارد، این بی.ام. و X۳ بوده که همیشه به عنوان نماینده باواریایی ها در کلاس شاسی بلندها در ایران شناخته شده است.
این روزها آخرین سری از بی.ام. و X۳ نسل سوم فیس لیفت در بازار با کارکرد نزدیک به صفر بین ۳ میلیارد تا ۳ میلیارد و ۷۰۰ میلیون تومان آگهی شده است.اما شاید بد نباشد که به سراغ اولین نسل از آن برویم که در دهه ۸۰ شمسی به بازار خودروی ایران وارد شد و هیجان زیادی ایجاد کرد.
مدل ۲۰۰۵ با ۱۵۹ هزار کیلومتر کارکرد ۶۵۰ میلیون
مدل ۲۰۰۷ با۱۴۰ هزار کیلومتر کارکرد ۷۰۰ میلیون
مدل ۲۰۰۸ با ۱۵۵ هزار کیلومتر کارکرد ۷۸۰ میلیون
و مدل ۲۰۰۹ با ۱۷۰ هزار کیلومتر کارکرد ۸۴۰ میلیون
در برابر کمترین قیمتی که باید برای نسل اول این شاسی بلند آلمانی در بازار بپردازید چهار کراس اوور (نیم شاسی ) چینی قد علم می کنند: جک S۵ ، چری تیگو ۵، هایما S۷ و هاوال H۲.
جک S۵ یکی از پرفروشترین شاسی بلندهای چینی در سالهای اخیر بوده اما همین قدمت در این مقایسه بلای جانش شده! حتی اگر جک S۵ نیوفیس را که تازه به بازار آمده با قیمت بالاتری بخرید باز هم طراحی آن بعد از گذشت سالها تکراری شده و به خصوص نمای جلویش ما را یاد عهد دقیانوس می اندازد!
از نظر فنی ۱۷۴ اسب بخار بد نیست اما توربو شارژر جک هم تا به حال کم ایراد نداشته و مشکلات متعددی هم از گیربکس آن و عملکرد کندش گزارش شده است. نکته جالب آنکه جک هم مثل X۳ پیشرانه ای حساس دارد و برای عملکرد خوب آن باید حتما بنزین سوپر و مکمل بزنید. پس تفاوت چندانی از نظر هزینه در این بخش ندارند.
چری تیگو ۵ خودرویی است که تنها به کسانی که خواهان کراس اووری با بازار خوب و فضای کابین جادار هستند، توصیه می شود. واقعا این خودرو با ۲۱۸ اسب بخار نیرو از نظر قدرت چه حرفی در در برابر X۳ با ۲۱۸ اسب بخار در تیپ ۲۵ آی و ۲۷۲ اسب بخار نیرو در تیپ ۳۰ آی می تواند داشته باشد؟ با این حال آپشن های این خودرو در تیپ IE بیشتر از تیپ های قبلی است و دیگر تیگو ۵ خودرویی نیست که به پراید چینی معروف باشد.
باید دید در ایران در آینده چه ماشین هایی می آیند و آیا شاهد ماشین های با کیفیت دنیا هستیم؟!