به گزارش CNN فارسی در یک حرکت غیرمنتظره و ناگهانی، شرکت مایکروسافت اعلام کرد که قصد دارد با مبلغی نزدیک به ۷۰ میلیارد دلار شرکت اکتیویژن بلیزارد را خریداری کند. این یعنی، از این پس بازی‌های اکتیویژن و بلیزارد از جمله کال آو دیوتی، اورواچ، وارکرفت، دیابلو و کندی کراش متعلق به مایکروسافت خواهند بود.

شاید تا دو سال پیش هیچکس تصور چنین خریدهایی عظیمی را در صنعت بازی‌های ویدیویی نمی‌کرد اما پس از خرید ۷ میلیارد دلاری بتسدا توسط مایکروسافت که همه‌ی گیمرها را در آن زمان شوکه کرده بود، اکنون خبری منتشر شد که آن خرید عظیم را همچون یک شوخی کوچک نشان می‌دهد. بازی‌های ویدیویی اکنون بزرگ‌ترین شکل سرگرمی به حساب می‌آیند اما با این حال تصور یک خرید با مبلغی حدود ۷۰ میلیارد دلار را هم نمی‌توانستیم انجام دهیم.

امروز، شرکت مایکروسافت به‌صورت رسمی اعلام کرد که برنامه دارد تا شرکت اکتیویژن بلیزارد را تصاحب کند. این خرید عظیم باعث تسریع رشد کسب‌وکار مایکروسافت در بازی‌های گوشی‌های همراه، کامپیوترهای شخصی، کنسول‌ها و تکنولوژی‌های ابری خواهد شد و زمینه‌هایی را هم برای حضور آن‌ها در متاورس فراهم می‌کند. طبق گفته‌های رسمی، انتظار می‌رود که فرایند این معامله تا پایان ژوئن سال ۲۰۲۳ نهایی شود و از آن پس مدیر اکتیویژن موظف خواهد بود که به مدیر ایکس‌باکس گزارش دهد.

این خرید نه‌تنها برای مایکروسافت و طرفدارانش تاثیر شگرف و بزرگی خواهد داشت و به افزایش سودآوری و جذب طرفداران بیشتر برای این شرکت آمریکایی منجر خواهد شد، بلکه می‌تواند لطمه‌ی قابل‌توجهی هم به رقبای مایکروسافت در صنعت بازی‌های ویدیویی وارد کند. به هر حال، از دست دادن کال آو دیوتی می‌تواند برای پلی‌استیشن بسیار سنگین باشد.

شرکت مایکروسافت هر سهم شرکت اکتیویژن بلیزارد را به ازای ۹۵ هزار دلار خریداری می‌کند که این کار در یک معامله تمام نقدی به ارزش کلی ۶۸.۷ میلیارد دلار، با احتساب نقدینگی خالص اکتیویژن بلیزارد، انجام خواهد شد. رقمی که نه‌تنها در صنعت بازی‌های ویدیویی بی‌سابقه بوده بلکه در دیگر صنعت‌های سرگرمی هم چنین حکمی را دارد. وقتی این معامله به اتمام رسد، بخش بازی‌های ویدیویی مایکروسافت از نظر درآمد سومین شرکت بزرگ صنعت بازی‌های ویدیویی پس از تنسنت و سونی خواهد بود.

با تصاحب شرکت اکتیویژن بلیزارد، فرنچایزهای عظیم و محبوبی نظیر وارکرفت، دیابلو، اورواچ، کال‌ آو دیوتی و کندی کراش به همراه فعالیت‌های عظیم آن‌ها در زمینه‌های ای‌اسپورت متعلق به مایکروسافت خواهد شد. این شرکت در سراسر جهان استودیوهایی دارد که در مجموع حدود ۱۰ هزار کارمند در آن‌ها کار می‌کنند.

علیرغم همه‌ی حواشی اخیر پیرامون اکتیویژن بلیزارد که به خاطر اتهام‌های آزار و اذیت و تبعیض جنسی وارد شده بود و یکی از متهمان یا حداقل مقصران آن بابی کوتیک، مدیر اکتیویژن بلیزارد، خطاب شده بود اما اکنون اعلام شده است که بابی کوتیک همچنان قرار است به‌عنوان مدیرعامل اکتیویژن بلیزارد در سمت خود فعالیت کند و حتی این تصاحب بزرگ هم او را از مدیریت این شرکت دور نکرد. کوتیک و تیمش تمرکز خود را بر تلاش برای تقویت بیشتر فرهنگ شرکت و تسریع رشد تجارت آن حفظ خواهند کرد. پس از انعقاد قرارداد، اکتیویژن بلیزارد باید پیرو کسب‌وکار شرکت به فیل اسپنسر، مدیرعامل ایکس‌باکس، گزارش دهد.

ساتیا نادلا، مدیرعامل مایکروسافت، درباره‌ی این خبر می‌گوید: «بازی‌های ویدیویی امروزه پویاترین و هیجان‌انگیزترین مقوله سرگرمی در تمامی پلتفرم‌ها خواهد بود و نقشی کلیدی در توسعه‌ی پلتفرم‌های متاورس خواهد داشت. ما عمیقاً روی محتوایی با کلاس جهانی، جوامع طرفداری و فضای ابری سرمایه‌گذاری می‌کنیم تا عصر جدیدی از بازی‌های ویدیویی را آغاز کنیم که بازیکنان و سازندگان را در اولویت قرار می‌دهد و بازی‌ها را ایمن، فراگیر و در دسترس همه می‌سازد.»

فیل اسپنسر، مدیر ایکس‌باکس، بیان می‌کند: «بازیکنان در همه‌جا عاشق بازی‌های اکتیویژن بلیزارد هستند و ما معتقدیم که تیم‌های خلاق بهترین کار خود را پیش روی خود دارند. ما با هم آینده‌ای را خواهیم ساخت که در آن مردم بتوانند بازی‌هایی را که می‌خواهند، تقریباً در هر جایی که می‌خواهند بازی کنند.»

در انتها، بابی کوتیک، مدیر اکتیویژن بلیزارد هم می‌گوید: «برای بیش از ۳۰ سال تیم‌های فوق‌العاده‌ و با استعداد ما برخی از موفق‌ترین بازی‌ها را خلق کرده‌اند. ترکیبی از استعدادهای جهان اکتیویژن و ویژگی‌های فوق‌العاده مایکروسافت در فناوری، توزیع، دسترسی به استعدادها، چشم‌اندازهای جاه‌طلبانه و تعهد مشترک به بازی به تضمین موفقیت مداوم ما در این صنعت رقابتی و فزاینده کمک می‌کند.»

مایکروسافت با این خرید نه‌تنها بازی‌های بزرگ حرفه‌ای همچون کال آو دیوتی و آثار بزرگ بلیزارد را برای خود کرده، بلکه با این خرید و اثری همچون کندی کراش در زمینه‌ی گوشی‌های همراه هم مزیت بزرگی را کسب می‌کند. از آنجایی که این بازی‌ کژوال طرفداران بسیاری را دارد، می‌تواند در زمینه‌ موفقیت زیادی را برای مایکروسافت به همراه بیاورد. از سوی دیگر، به احتمال زیاد بتوان گفت یکی از شدیدترین انگیزه‌های مایکروسافت برای این خرید عظیم تقویت سرویس‌ اشتراکی گیم‌پس بوده که طبیعی است به‌مرور و بعد از نهایی شدن این خبر وزنه‌های سنگینی به آن‌ اضافه خواهد شد و تمامی این آثار بزرگ به گیم‌پس اضافه خواهد شد.

پس از نهایی شدن معامله، فیل اسپنسر به عنوان مدیر عامل اکتیویژن منصوب خواهد شد. اکتیویژن مستقل از ایکس‌باکس فعالیت خواهد کرد، اما به فیل اسپنسر گزارش خواهد داد.

با وجود همه‌ی این موارد، پذیرفتن چنین خرید عظیمی با قیمت ۷۰ میلیارد دلاری بسیار دشوار است. این رقمی است که حتی در دیگر سرگرمی‌هایی که معمولاً خریدهای عظیمی را به خود دیده بودند هم باورنکردنی است. حتی تأیید چنین خریدهای بزرگی در دادگاه‌های آمریکا همیشه با حرف و حدیث‌ها و سختی‌های زیاد همراه است و روند آن ساده نیست.

از طرف دیگر، با توجه به اتفاقات و حواشی اخیر پیرامون شرکت اکتیویژن بلیزارد و البته خروجی‌های ضعیف‌تر آن‌ها در سال‌های اخیر این اتفاق عجیب‌تر هم می‌شود. آیا تمام این اتفاق به کسب‌وکار صنعت بازی‌های ویدیویی مرتبط است یا می‌توان احتمال ریشه‌هایی سیاسی را هم برای آن قائل شد؟

چه‌بسا ممکن است غول چینی این روزهای حوزه‌ی سرگرمی یعنی تنسنت علاقه‌ی خود را به خرید اکتیویژن بلیزارد نشان داده باشد و به این منظور یک غول آمریکایی همچون مایکروسافت وارد کار شده و با این خرید هم منفعت بسیار بزرگی را به خود رسانده و هم جلوی آن کار را گرفت باشد.

به هر حال، این خرید در دادگاه آمریکا بررسی خواهد شد و در شرایط عادی پذیرفتن آن فرآیند عجیبی خواهد داشت اما به نظر نمی‌رسد در زمینه چنین چیزی باشد و این کار بدون مشکل انجام شود.

دیدگاهتان را بنویسید