به گزارش CNN فارسی ، همزمان بیلبورد های دیجیتال در اصفهان هک شد و روی آنها جمله «خامنهای! بنزین ما کو؟» و «بنزین مجانی در پمپ بنزین جماران» نقش بست.
رسانههای ایران گزارش دادند از پیش از ظهر یکشنبه چهارم آبان پمپبنزینها در اغلب نقاط کشور دچار وقفه و اختلال در سرویسدهی شدهاند.
همایون صالحی، رییس انجمن کانون جایگاهداران حمله سایبری به پمپ بنزینهای کل کشور را تایید کرد و گفت: «دلیل این مشکل حمله سایبری در کل کشور به سامانه عرضه بنزین بوده است.»
علی فروزنده سخنگوی وزارت نفت در جمع خبرنگاران با تایید این اختلال گفت: «مشکل فنی در سامانه کارت سوخت اتفاق افتاده و بر همین اساس، شرکت ملی پخش سامانه هوشمند را از مدار خارج کرده است.»
به گفته او، مردم اکنون فقط میتوانند «با قیمت آزاد و پرداخت نقدی» از خدمات پمپبنزینها استفاده کنند. او با این حال وعده داد که «مشکلی برای سهمیه سوخت مردم» به وجود نیاید.
سهمیه بنزین یارانهای ۱۵۰۰ تومانی، فقط از طریق کارتهای سوخت قابل استفاده است و قیمت بنزین آزاد در ایران سه هزار تومان است.
روابط عمومی وزارت نفت نیز با صدور اطلاعیهای «مشکل فنی» در سامانه کارت هوشمند سوخت را تایید کرد و نوشت: «باوجود خارج شدن سامانه هوشمند سوخت از مدار، مردم میتوانند با قیمت آزاد سوختگیری کنند.»
همچنین فاطمه کاهی سخنگوی شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی ایران از برگزاری یک «جلسه فوری» در این باره در این شرکت خبر داد و گفت درباره این نتایج این جلسه اطلاعرسانی خواهد شد.
همزمان، بر اساس تصاویر منتشرشده در رسانههای اجتماعی، بیلبوردهای دیجیتال در بزرگراههای شهر اصفهان هک شد و پیام «خامنهای بنزین ما کو؟» و «بنزین مجانی در پمپ بنزین جماران» روی آن نقش بست.
ایسنا تصویری از هک شدن جایگاههای بنزین منتشر کرده بود که بعد از مدت کوتاهی از وبسایت و حساب توییتر خود حذف و انتشار آن را تکذیب کرد.
در توضیح خبر ایسنا آمده بود: «مراجعهکنندگان به جایگاهها با پیام «حمله سایبری ۶۴۴۱۱» مواجه شدند. ۶۴۴۱۱ شماره تماس با دفتر علی خامنهای است.
این اتفاق در آستانه دومین سالگرد اعتراضات مردمی آبانماه ۹۸ است که در ابتدا در اعتراض به گرانی شدید و ناگهانی سوخت در ایران آغاز و سپس به اعتراضات گسترده علیه کلیت حکومت تبدیل شد.
جمهوری اسلامی که به سرکوب خونین و گسترده این اعتراضات دست زد، هیچگاه درباره کشتهشدگان، زخمیشدگان و بازداشتشدگان این اعتراضات آمار دقیقی ارائه نکرد.
اما بر اساس یک گزارش رویترز که به نقل از مقامهای دولتی ایران تهیه شده بود، حدود ۱۵۰۰ نفر توسط نیروهای امنیتی جمهوری اسلامی در این اعتراضات کشته شدند.
اختلال کنونی در سامانه کارت هوشمند سوخت در حالی است که وزارت نفت «شایعات مربوط به افزایش قیمت سوخت» را تکذیب کرده است.
احمد وحیدی، وزیر کشور نیز گفت: «هیچ برنامهای برای گرانی بنزین وجود ندارد و اختلال در ارائه خدمات در برخی از پمپهای بنزین ناشی از یک اشکال فنی و سامانهای است.»
چند روز پیش، فاطمه کاهی، سخنگوی شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی، درباره قیمت بنزین در بودجه سال آینده گفته بود هرگونه تصمیمگیری در این باره بر عهده دولت و تصویب آن با مجلس است و شرکت پخش تنها مجری است.
احتمال افزایش قیمت سوخت در ایران در حالی است که جمهوری اسلامی در ماههای اخیر محمولههای سوخت را از طریق دریا به کشورهای سوریه، ونزوئلا و لبنان ارسال کرده است.
پیشتر سعید خطیبزاده سخنگوی وزارت خارجه جمهوری اسلامی درباره ارسال سوخت از ایران به لبنان گفته است جمهوری اسلامی نمیتواند «درد و رنج» مردم لبنان را ببیند.