به گزارش CNN فارسی، ۱۴ قانونگذار آمریکایی با ارسال نامهای به رئيسجمهور این کشور در مورد حذف نام سپاه از فهرست سازمانهای تروریستی هشدار دادهاند.
آنها چنین تصمیمی را “بهشدت نادرست” و “خیانت به شرکا و متحدان” آمریکا خواندهاند.
حذف نام سپاه از فهرست سازمانهای تروریستی آمریکا از خواستهای کلیدی ایران برای احیای توافق اتمی با این کشور (برجام) است.
نامه در حالی ارسال شده که طبق برخی گزارشها، دولت بایدن در حال بررسی خارج کردن نام سپاه از این فهرست است.
نویسندگان نامه گوشزد کردهاند که حذف نام نهادی که “به اقدامات تروریستی ادامه میدهد” به جهان نشان خواهد داد که اینگونه نامگذاریها “ابزاری سیاسی” در دست دولت آمریکاست تا هر زمان که لازم افتد در جهت “منافع سیاسی یا تجاری” خود آن را تغییر دهد.
در این نامه، به اقدامات سپاه پاسداران در لبنان، سوریه، یمن و بحرین اشاره شده و سناتورها سپاه را مسئول کشته شدن صدها نیروهای آمریکا در عراق خواندهاند. جان کندی، تد کروز، لیندزی گراهام از جمله امضاکنندگان نامه هستند.
هفته گذشته مارک میلی، رئیس ستاد مشترک نیروهای مسلح آمریکا در جلسه پرسش و پاسخ سنای آمریکا نیروی برونمرزی سپاه (قدس) را تروریستی نامید و با برداشتن نام آن از فهرست سازمانهای تروریستی مخالفت کرد.
پس از آن جالینا پورتر، سخنگوی وزارت خارجه آمریکا اعلام کرد که جو بایدن نیز همچون مارک میلی معتقد است که “نیروی قدس سپاه پاسداران تروریستی است.”
تلاش بایدن برای احیای توافق اتمی سال ۲۰۱۵ با ایران که هدف آن محدود ساختن فعالیتهای اتمی این کشور به نحوی است که تولید بمب اتمی میسر نباشد، نگرانی هر دو حزب رقیب در آمریکا (دموکرات و جمهوریخواه) را برانگیخته است.
آمریکا در دوران ریاست جمهوری دونالد ترامپ در سال ۲۰۱۸ از این توافق کنار کشید و ایران نیز گام به گام از تعهدهای برجامی خود کاست. با روی کار آمدن دولت بایدن، آمریکا گفتوگوهایی را به راه انداخت تا بار دیگر این توافق را زنده کند.
آنتونی بلینکن، وزیر خارجه آمریکا هفته گذشته در مصاحبه با شبکه خبری “انبیسی” هشدار داد که “زمان بهسرعت در حال سپری شدن است. او اعلام کرد، به رغم همه تلاشهایی که تا کنون انجام شده و با این که معتقد است در صورت احیای برجام اوضاع امنیتی آمریکا بهتر خواهد شد، این مذاکرات هنوز به فرجام نرسیده است.
بلینکن همچنین تأکید کرد که درباره به سرانجام رسیدن مذاکرات خوشبین نیست.