به گزارش CNN فارسي ، برخی افراد نزدیک به حکومت نیز نام مستعار یا «جهادی» او را «شکاری» اعلام کردند که با ماموریت منتسب شده به او توسط اسراییل یعنی شناسایی و شکار شهروندان این کشور تناسب دارد. اینک اما در ادامه تک و پاتکهای اسراییل و جمهوری اسلامی به یکدیگر صیاد خدایی یا شکاری توسط اسراییل و یا نیروهای نیابتی آن شکار شده است.
اینک موضوع بازجویی از رسولی در خاک ایران و آزاد کردن او که نمادی از نبرد تبلیغاتی و تحقیر جمهوری اسلامی توسط اسراییل و بازتاب محاصره شدنش توسط موساد، میت و گروههای کرد بود، جنبه عملی نیز پیدا کرده و به یک ترور منجر شده است.
تروری که هر چند در سطح ترور «محسن فخریزاده» نیست؛ اما بار دیگر نمادی از تحقیر شدن جمهوری اسلامی است. چرا که این ترور در نزدیکی ساختمان مجلس شورای اسلامی در مرکز شهر تهران انجام شده است.
سرهنگ ترور شده سپاه پاسداران کیست؟
گفته شده که حسن صیاد خدایی متولد ۱۳۵۱ بوده و سال ۱۳۶۶ به عضویت سپاه پاسداران درآمده و از از اهالی شهر میانه در آذربایجان شرقی بوده است. به این ترتیب او حدود ۳۵ سال در سپاه پاسداران فعال بوده است.
رسانههای اسراییل او را جانشین فرمانده یگان ۸۴۰ نیروی قدس معرفی کردند، یگانی که نامش در پرونده منصور رسولی و ماموریتش برای ترور سه نفر در اروپا مطرح شد.
برخی کانالهای تلگرامی در ایران ابتدا نام فرد ترور شده را شکاری ذکر کردند و برخی از کاربران شبکههای مجازی تصور کردند که فرد ترور شده «ابوالفضل شکارچی»، سخنگوی ستاد کل نیروهای مسلح ایران، بوده است.
ساعاتی بعد اما برخی افراد نزدیک به حکومت اعلام کردند که فامیل مستعار یا «جهادی» او شکاری بوده است. نامی که میتوانست از ماموریت او گرفته شده باشد؛ به این معنا که برخی از نیروهای نظامی یا شهروندان اسراییل را شناسایی و شکار میکرد. در مقابل اما برخی اعلام کردند شکاری نام «جهادی» صیاد خدایی در سوریه بوده؛ چرا که هر یک از نیروهای سپاه پاسداران در سوریه نیز نامی دارند که به آن نام «جهادی» گفته میشود.
او ابتدا « مدافع حرم» معرفی شد و برخی تصور کردند که ترور او ممکن است با ماموریتهایش در سوریه و در نزدیکی مرز اسراییل از جمله ایجاد زیرساختهای موشکی مرتبط بوده است. ساعاتی بعد اما رسانههای اسراییل او را جانشین فرمانده یگان ۸۴۰ نیروی قدس معرفی کردند، یگانی که ماموریت آن ضربه زدن به منافع و حمله به شهروندان اسراییل است.
ارتباط منصور رسولی و حسن صیاد خدایی چه بود؟
کانال ۱۳ اسراییل صیاد خدایی را فردی معرفی کرد که منصور رسولی را برای ترور کنسول اسراییل در استانبول مامور کرده بود.
ساعاتی پیش از ترور صیاد خدایی نیز سپاه پاسداران از دستگیری اعضای یک شبکه خبر داد که به ادعای این نهاد «با هدایت» موساد «اقدام به آدمربایی و اخذ اعترافات ساختگی» میکردند. این اطلاعیه مرتبط با موضوع منصور رسولی بود و خبرگزاری تسنیم وابسته به سپاه پاسداران، نیز روز ۲۱ اردیبهشت اعلام کرده بود که «ربایندگان» منصور رسولی به دست «نیروهای امنیتی بازداشت شدند.»
حدود سه هفته پیش رسانههای اسراییلی گزارش دادند که موساد یک فرد وابسته به نیروی قدس سپاه پاسداران را چند ماه پیش در ایران بازجویی کرده و یک فایل صوتی نیز در اینباره منتشر شده است. در این گزارشها اعلام شده که این فرد «منصور رسولی» و ۴۵ ساله است.
یک هفته بعد سر و کله منصور رسولی پیدا شد و او با انتشار یک ویدیو گفت که مدتی پیش ربوده شده و این اعترافات از او گرفته شده است.
اگر موضوع ارتباط حسن صیاد خدایی با رسولی درست باشد، این سوال مطرح میشود که او با وجود اطلاع از بازجویی رسولی و احتمال شناسایی شدن خودش توسط اسراییل و نیروهای نیابتی آن، چگونه به صورت آزادانه تردد میکرده است؟
سخنان منصور رسولی و محل زندگی او فرضیه قبلی درباره احتمال ربوده شدن و بازجویی از این فرد توسط گروههای مسلح کرد مخالف حکومت را تقویت می کرد و از این جهت انجام عملیات اجرایی ترور صیاد خدایی نیز توسط برخی در داخل ایران به این گروهها نسبت داده شده است.
در این تحلیلها عملیات شناسایی این ترور به اسراییل و عملیات اجرایی آن به گروههای کرد آموزش دیده توسط موساد نسبت داده میشود.
«رمضان شریف»، سخنگوی سپاه پاسداران نیز گفت که او توسط «اجیرشدگان سرویسهای اطلاعاتی نظام سلطه و صهیونیسم جهانی» ترور شده است.
ستاد کل نیروهای مسلح بار دیگر پای اقلیم کردستان را به میان کشید
مقامات جمهوری اسلامی درباره جزییات ترور صیاد خدایی سکوت کردهاند؛ اما ابوالفضل شکارچی، سخنگوی ستاد کل نیروهای مسلح ایران بار دیگر موضوع شلیک موشک به اقلیم کردستان عراق را به میان کشیده است.
او گفت که اقلیم کردستان عراق «سرپل و جاپا» در اختیار اسراییل قرار داده بود و «با شدت به این شرارت پاسخ داده شد و نتیجه آن نیز صد درصد قطعی و مثبت بود.»
در ماجرای بازجویی از رسولی مقامات جمهوری اسلامی پای اقلیم کردستان عراق را وسط کشیدند و «اسماعیل کوثری»، نماینده مردم تهران در مجلس و جانشین پیشین فرمانده قرارگاه ثارالله گفت: «مقر جاسوسی اسراییل در اربیل با موشک زده شده و حالا تحت فشار این موضوع دست به هر ترفندی میزنند تا آن موضوع را تحتالشعاع قرار دهند.»
ابهامها درباره کشته شدن حسن صیاد خدایی
ترور حسن صیاد خدایی با ترورهای سابق منتسب به اسراییل تفاوتهای ماهوی دارد. همه ترورهای پیشین به جز ترور نفر دوم القاعده به نوعی به پرونده اتمی ایران مرتبط بودهاند؛ اما این بار فرد ترور شده متهم به نقش داشتن در ترور شهروندان اسراییل شده است.
جایگاه اعلام شده توسط رسانههای اسراییل درباره صیاد خدایی اما با درجه اعلام شده او توسط سپاه پاسداران تناسب ندارد. چرا که جایگاه جانشین یکی از یگانهای نیروی قدس قاعدتا باید درجه سرتیپ دو یا سرتیپ تمام داشته باشد. از سوی دیگر عدم سکونت این فرد در خانههای سازمانی و حفاظت شده با توجه به جایگاهش و همچنین ترددش بدون محافظ عجیب است.
بر خلاف ترور دستاندرکاران برنامه اتمی ایران با چسباندن تله انفجاری توسط افراد موتور سوار، او با شلیک گلوله کشته شده و به نظر نمیرسد دست به اسلحه برده و از خود دفاعی کرده باشد.
خبرگزاری فارس به نقل از روایت شاهدان عینی نوشت که دقایقی پیش از ترور یک پراید در حالی که درب صندوق عقب خودرو را باز نگه داشته بود، مسیر تردد خودروها را از خیابان قائن به کوچه غلامیان مسدود کرده بود و ماشینها مجبور شدند، مسیر را دور زده و از طرف دیگر کوچه از خیابان مجاهدین اسلام وارد کوچه غلامیان شوند.
این خبرگزاری به نقل از همسایگان خدایی نوشت که همزمان با صدای ممتد تیراندازی صدای گاز شدید یک دستگاه موتورسیکلت در کوچه شنیده شده است.
ایجاد جبهه جدید در درگیریهای ایران و اسراییل
برخی از رسانهها در ایران اعلام کردهاند که ترور خدایی ربطی به برنامه هستهای ایران ندارد و پیام مستقیم اسراییل به ایران درباره حضور در سوریه است. برخی نیز این ترور را تلافی حملات فلسطینیها به شهروندان اسراییل در ماههای گذشته میدانند. روایتی که با روایت رسانههای اسراییل متفاوت است.
ترور حسن صیاد خدایی اگر چه مانند ترور محسن فخریزاده و ترورهای مشابه اهمیت استراتژیک کمتری داشته اما به لحاظ تبلیغاتی تاثیر زیادی دارد و جبهه جدیدی را در درگیریهای ایران و اسراییل باز میکند. اگر پیش از این درگیری، دو کشور بیشتر بر حوزه برنامه اتمی متمرکز بود، اما اینک ترور شهروندان اسراییلی و در مقابل ترور نیروهای دستاندرکار این ترورها در ایران نیز به این درگیری اضافه شده است.