به گزارش CNN فارسی این اقدام از فشار سهامداران کنشگری که اکنون بخش زیادی از سرمایهگذاران شرکت توشیبا را تشکیل میدهند، خواهد کاست. سخنگوی توشیبا اعلام کرد تحت این برنامه توشیبا به سه شرکت تقسیم میشود و سهام هرکدام از این شرکتها در مدت چند سال آینده عرضه خواهد شد. این اقدام یک گزینه استراتژیک است که مورد بررسی قرار گرفته است.
توشیبا در حال طراحی یک برنامه میانمدت برای تقویت ارزش شرکت است. روزنامه نیککی پیشتر گزارش کرده بود که توشیبا قصد دارد تا سال ۲۰۲۳ تجزیه شود.
بر اساس گزارش رویترز، توشیبا اعلام کرد هیچ تصمیم قطعی از سوی توشیبا گرفته نشده است و اگر تصمیمی گرفته شود که نیاز به افشا داشته باشد، آن را اعلام میکند. توشیبا در سالهای اخیر سرمایهگذاری از سوی سرمایهگذاران خارجی را قبول کرد تا با مشکلات مالی که پس از ورشکستگی سال۲۰۱۷ وستینگهاوس الکتریک – شرکت تابعه نیروگاه هستهای آمریکایی خود – پیدا کرد، مقابله کند. تحقیقات مستقلی که در ژوئن انجام شد، نشان داد توشیبا سال گذشته با دولت ژاپن تبانی کرده است تا مانع تاثیرگذاری سرمایهگذاران خارجی کنشگر در هیاتمدیرهاش شود؛ در نتیجه در مجمع عمومی سهامداران، رئیس هیاتمدیره برکنار شد که پیروزی کمسابقهای برای سهامداران کنشگر بود.